Kimlik ve faturasını alan PTT'ye gitsin! Ödemeler başladı: Elektrik faturası o tutarın üzerinde olana 260 TL destek

Kimlik ve faturasını alan PTT'ye gitsin! Ödemeler başladı: Elektrik faturası o tutarın üzerinde olana 260 TL destek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli ailelere yapılan sosyal destek ödemeleri devam ediyor. Bu kapsamda, elektrik faturasını ödemekte zorlananlar için de harekete geçildi. İşte, PTT üzerinden verilen elektrik faturası yardımlarının detayı...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın başlattığı Elektrik Tüketim Desteği'nin Ekim ayı ödemeleri başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı ile genişletilen ve uzatılan Aile Destek Programı kapsamında yapılan ödemeler ile dar gelirli ailelerin faturalarına destek veriliyor.

ELEKTRİK FATURASI DESTEK BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR?

Bakanlık tarafından konuyla ilgili yapılan açıklamada, Ekim ayı Elektrik Tüketim Desteği ödemelerinin PTT şubelerine yaptırıldığı belirtildi. Destekten faydalanmak isteyenler, kimlik kartları ve son elektrik faturalarıyla PTT şubelerine giderek başvuruda bulunabilecek.

yeni-proje-2.jpg

ELEKTRİK FATURASI DESTEĞİ NE KADAR?

Destek miktarı, hanede bulunan kişi sayısı ve aylık elektrik tüketimine göre değişiklik gösteriyor. 1-2 kişilik hanelere aylık 75 kWh elektrik tüketimi için 130,09 TL, 3 kişilik hanelere 100 kWh için 173,46 TL, 4 kişilik hanelere 125 kWh için 216,82 TL ve 5 kişiden fazla hanelere 150 kWh için 260,19 TL destek ödemesi yapılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN