Kiracılara oh çektirecek haber! Kira yardımları resmen başladı: Her ay o tutar hesaplara yatacak

Kiracılara oh çektirecek haber! Kira yardımları resmen başladı: Her ay o tutar hesaplara yatacak

Artan kira fiyatları karşısında zorlanan kiracılara oh çektirecek haber. Kira yardımları resmen başladı. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklama kapsamında, her ay o tutar hesaplara yatacak. İşte detaylar…

Son zamanlarda fahiş oranda artan kiralar vatandaşın cebini oldukça zorluyor. Bu kapsamda harekete geçen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, kiracılara yapacağı destek projesini açıkladı. Bakanlık, kirasını ödemekte zorluk çekenlere her ay düzenli olarak yardım yapacak.

KİRA DESTEK ÖDEMESİ NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından alınan karar doğrultusunda, dar gelirli olan ve kirasını ödemekte zorluk çeken vatandaşlara her ay 5.500 TL kira desteği sağlanacak. Kira yardımına başvuracak vatandaşların, kişi başına düşen gelirinin asgari ücretin 3/1’inden az olması, ve gelir getirisi olan bir mülke sahip olmaması gerekiyor.

kira-yardimi-1.jpg

KİRA YARDIMI BAŞVURULARI NASIL YAPILIYOR?

Başvuru işlemleri sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakıfları üzerinden ya da e-Devlet sisteminden online olarak yapılabiliyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN