Kiralık evlerde yeni dönem! 3 bin TL ila 5 bin TL arası olacak: Karar çıktı!

Kiralık evlerde yeni dönem! 3 bin TL ila 5 bin TL arası olacak: Karar çıktı!

Türkiye'de artan kira fiyatlarından dolayı kiracılar ile ev sahipleri arasında sık sık problemler yaşanmakta. Konuyla ilgili yedinci yargı paketi TBMM'de kabul edildi. Kiralık evlerde yeni dönem başlıyor! Kiracı ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıklar arabulucuda çözülecek. Bunlar birlikte kira tespit davaları, kira uyarlama davaları, tahliye işlemleri de arabulucuyla birlikte netliğe kavuşacak. Karar çıktı! 3 bin TL ila 5 bin TL arasında...

Artan kira fiyatları sonrası kiracılar ve ev sahipleri arasında sık sık tartışmalar yaşanmaya başladı. Kira fiyatlarındaki artış kiracıları zorlarken ev sahipleri zam üstüne zam yapmaya devam ediyor. Konuyla ilgili birçok dava süreci devam ederken yedinci yargı paketi TBMM'de kabul edildi. Artık ev sahipleri ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar arabulucuda çözülecek. Yeni karar çıktı! 3 bin TL ila 5 bin TL arasında olacak. İşte detaylar haberimizde...

KİRALIK EVLERDE YENİ DÖNEM! 3 BİN İLA 5 BİN TL ARASINDA...

Günümüzde sadece artan kira fiyatları değil aynı zamanda fahiş aidat artışları da büyük problemlere yol açıyor. Vatandaşlar bu konuda şikayetçi olurken, genelde ev sahipleri ile davalık bir sürece giriyorlar ve itiraz süreçleri başlıyordu. Ancak bu süreç çok uzun tutuluyordu. Sulh mahkemesine gidiliyordu, orada da yönetim genel kurulla bu kararı aldım deyince bir şey yapılamıyordu.

hghgghh.jpg

Bu konuda en çok şikayet edilen yerler İstanbul'un Sarıyer, Ataşehir, Bakırköy ve Bahçeşehir gibi bölgelerde yer alan sitelerden geliyordu. Buralarda aidat fiyatları fahiş fiyatlara ulaşmış durumda. 3 bin TL ödeyen de var, 5 bin TL ödeyen de. Artık alınan yeni karar ile birlikte arabulucular aidat anlaşmazlıklarına bakacak.

ARABULUCULARA GİDEREK KSIA SÜREDE ÇÖZEBİLECEKLER

Bu konuda sorunlar yaşayan kiracılar arabuluculara giderek sorunlarını kısa sürede çözebilecek. Komşu şikayetleri, depozitonun geri alınması, kiracıların verdiği hasar gibi konular da aynı şekilde arabulucuyla birlikte çözülebilecek.

ghghghgh-30.jpg

Aynı zamanda bu yargı paketi ile birlikte haciz uygulamaları da değişecek. Ev eşyası haczedilemeyecek. Örnek vermek gerekirse, evde yaşayan çocuğun bilgisayarı haczedilemeyecek. Alacaklarının hakkı korunacak, buzdolabı çamaşır makinesi haczedilebilecek ama özel eşyalar söz konusu olamayacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (30)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
30 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN