Kışın pazara gitmek hayal olacak! Fiyatlara çok büyük zamlar geliyor: Özellikle bu meyve ve sebzeler cep yakacak

Kışın pazara gitmek hayal olacak! Fiyatlara çok büyük zamlar geliyor: Özellikle bu meyve ve sebzeler cep yakacak

Kış mevsimiyle birlikte yeni zamlar bekleniyor. Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan tarafından gelen açıklamalara göre, ürün fiyatlarında zamlar bekleniyor. Geçim sıkıntısı çeken vatandaşların korkulu rüyası olan kış mevsiminde yeni zamlar şimdiden paylaşılıyor. İşte tüm detaylar...

Kış mevsimi ile birlikte beklenen zamlar pazar fiyatlarını da vuracak. Yaz sıcaklıklarının etkisiyle kuraklık sorunları, pazar ürünlerine zam olarak dönüyor. Yağış almayan Türkiye'de sebze ve meyve fiyatlarında zamlar peş peşe gelirken, yeni zam açıklamaları geldi.

KIŞ MEVSİMİNDE YENİ ZAMLAR BEKLENİYOR

Yükselen enflasyon karşısında geçim sıkıntısı çeken vatandaşlar, pazarlardaki ürün fiyatlarıyla bütçesini zora sokuyor. Son açıklamalar ile birlikte kış mevsimi işaret edilerek, yeni zamlara dair detaylar paylaşıldı.

Kış mevsimine hazırlıklı olunması gerektiğine dair uyarılar geliyor. Yaz aylarında aşırı sıcaklıkların etkili olmasıyla sebze ve meyve fiyatlarında büyük zamlar geldi. Bu zamların kış aylarında devam etmesi bekleniyor.

1552813573480-pazar.jpg

MEYVELER DAHA MALİYETLİ

Konuya dair açıklamalarda bulunan Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, meyvelerin daha maliyetli olduğunu söyledi.

Kirazı halde 20 - 25 TL'den satılırken üreticinin düzgün para kazanmadığını belirterek, "Artık kabul edeceğiz ki 20 TL ucuz bir fiyat. Para değil. Perakende de markete girdiğinizde bir ürünün kilogram fiyatı 15-20 TL ise artık onu ucuz kabul edeceğiz” ifadelerini kullandı.

lilonluya-yeni-pazar-yeri-1563959564.jpg

TALEPLER DÜŞMÜYOR

Pazar ürünlerinde fiyat artışının yaşanmasıyla birlikte, taleplerde sıkıntı olmadığı paylaşıldı. Yüksel Tavşan, tüketicilerin narenciye ürünlerine olan ilgisinden bahsederek, "Mesela limondaki sıkıntı sosyal medyaya düştü. Ağaçları söktü üretici. Limon ve mandalina ucuz şu anda ama portakalın ne olacağı henüz belli değil. Elma borsası yüksek açıldı. Dalında 12-13 TL'ye elma alındı. Sera ürünleri muhtemelen pahalı olabilir.” sözlerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN