Kredi kartı faizleri can yakacak! Merkez Bankası kararı açıklandı: İhtiyaç kredisi çekmek hayal oluyor

Kredi kartı faizleri can yakacak! Merkez Bankası kararı açıklandı: İhtiyaç kredisi çekmek hayal oluyor

Piyasaların merakla beklediği Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) faiz kararını açıkladı. Açıklanan karara göre Merkez Bankası üst üste beşinci kez faiz artırımına gitti. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizi yüzde 30'dan yüzde 35'e yükseltti. Alınan karar sonrası bankaların uyguladıkları kredi kartı ve ticari kredi faiz tavanları değişti. Kredi kartı faizleri can yakacak! Artık ihtiyaç kredisi çekmek hayal olacak. Güncellenen faiz oranlarını görünce gözünüz fal taşı gibi açılacak.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK), faiz kararını açıkladı. Açıklanan karara göre, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası faizi yüzde 30'dan yüzde 35'e yükseltti. Alınan karar ile birlikte Merkez Bankası üst üste beşinci kez faiz arttırmış oldu. Alınan faiz artırım kararı sonrası gözler bankaların uyguladıkları faiz oranlarına çevrildi. Peki Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası bankaların faiz oranları ne kadar oldu? İhtiyaç kredisi faiz oranları ne kadar oldu? Alınan karar sonrası ihtiyaç kredisi çekmek hayal oldu. Faiz oranlarını görünce ağzınız açık kalacak. İşte detaylar haberimizde...

MERKEZ BANKASI FAİZ KARARINI AÇIKLADI MI?

TCMB, 22 Haziran 2023 toplantısında faizi 650 baz puan, Temmuz ayında 250 baz puan, Ağustos ayında ise 750 baz puan, Eylül ayı toplantısında ise 500 artırmıştı. Hafize Gaye Erkan'ın TCMB Başkanlığı görevine geldiği Haziran ayından bu yana haftalık repo faizi toplamda 2.150 baz puan yükseltildi ve yüzde 8.50'den yüzde 30 seviyesine çıkarıldı. Ekim ayı içinse faizler 500 baz puanlık artışla yüzde 35’e yükseltildi.

fggf-27.jpg

KREDİ KARTI FAİZLERİ CAN YAKACAK!

Merkez Bankası’nın 500 baz puanlık artışla politika faizini yüzde 35'e yükseltmesinin ardından kredi kartı ve ticari kredi faizlerinde üst limitler yükseldi. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ekonomist Hayri Kozanoğlu, kredi kartı ve bireysel kredi faizlerinin can yakacağını belirterek, "TCMB enflasyon ile ekonomik durgunluk arasında sıkışmıştı. 500 puanlık artışla tercihini ekonomide durgunluktan yana yaptı. Metinden 2 Kasım Enflasyon Raporu’nda 2024 yılı %33 enflasyon hedefinin korunacağı anlaşılıyor. Özellikle kredi kartı ve bireysel kredi faizleri can yakacak" açıklamalarında bulundu.

KREDİ KARTI GECİKME FAİZİ NE OLACAK?

Referans faiz oranı aylıkta yüzde 3,16’ya (yıllık bileşik yüzde 46,1) yükselirken, kredi kartı gecikme faizi de aylık bazda yüzde 3,71'e (yıllık bileşik yüzde 55,9) fırladı.

jkjkj-4.jpg

NAKİT ÇEKİMDE FAİZ ORANI NE OLACAK?

Nakit çekimde de faiz aylıkta yüzde 4,02'den yüzde 4,47'ye (yıllıkta yüzde 70,3) yükseldi. Kart üye işyeri komisyonu da aylık yüzde 3,16’dan yüzde 3,61’e (yıllık bileşik yüzde 54) çıktı.

TİCARİ KREDİ FAİZLERİ YÜZDE 83'E YÜKSELDİ

Ticari kredi faizlerinde de üst limit yüzde 69,3'ten yüzde 83’e yükseldi. İhracat ve yatırım kredileri için de sınır yıllık oran olarak yüzde 53,9'dan yüzde 64,5'e çıktı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN