Kredi kartı olanları zor günler bekliyor! Seçim sonrası kötü günler kapıda... Limitler o seviyeye düşürülecek

Kredi kartı olanları zor günler bekliyor! Seçim sonrası kötü günler kapıda... Limitler o seviyeye düşürülecek

Milyonlarca vatandaş seçimleri dört gözle beklerken seçim sonrasında yaşanacak ekonomik krize ilişkin süreçte merak edilen konular arasında yer alıyordu. Seçimin tamamlanmasıyla beraber kredi kartı kullanıcılarına önemli uyarılar yapıldı. Bu kapsamda kredi kartı limitlerinin düşürüleceği öğrenildi. İşte detaylar…

Seçime giden süreçte birçok ekonomist seçimlerden sonra kredi kartlarına ilişkin ciddi ve önemli adımlar atılacağını açıklamıştı. Bu açıklamalar kapsamında kredi kartı kullanımına kısıtlamalar geleceği iddia edilirken gözler Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’na (TCMB) çevrildi. Peki kredi kartlarında beklenen kısıtlamalar yapılacak mı? Limitler ne kadar düşürülecek? İşte detaylar…

yeni-proje-6.jpg

POLİTİKA FAZİLERİ YÜZDE 50’YE KADAR YÜKSELDİ

Geçtiğimiz yıl yapılan genel seçimler sonrasında haziran ayı itibari ile finansal anlamda birçok adım atıldı. Bu kapsamda haziran ayından bu yana politika faizleri yüzde 50’ye kadar çıkartıldı. Bunların yanı sıra geçen haftalarda Resmi Gazete’de yayımlanan karara göre kredi kartlarından çekilen nakit işlemlerine yönelik faiz oranı yüzde 5'e yükseltildi.

yeni-proje-7.jpg

KREDİ KARTLARINA İLİŞKİN YENİ KISITLAMALAR

İktisatçı Hayri Kozanoğlu, seçim sonrasındaki sürece dikkati çekerek kredi kartlarında bazı kısıtlamaların yapılacağını paylaştı. Sosyal medya hesabı üzerinden paylaşımda bulunan uzman isim, "Seçimler sonrası kredi kartlarının faizlerini artırma, limitlerini daraltma, asgari ödeme oranlarını yükseltme gibi adımlar atılacak. Akut borç ödeme sorunları boy gösterecek. Dinamik bir toplumsal direniş biçimi olarak “borçlular hareketinin” çok ciddi potansiyeli bulunuyor!" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN