Kritik ekonomi zirvesi sona erdi

Kritik ekonomi zirvesi sona erdi

İstanbul'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Bakan Nebati'nin ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu'nun katıldığı ekonomi zirvesi sona erdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ve Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ile görüşmesi sona erdi. Görüşmeye kamu bankalarının genel müdürleri de katıldı. Cumhurbaşkanlığı Vahdettin Köşkü'nde Saat 15.00'te başlayan toplantı 4.5 saat sürdü.

TOPLANTIDA NELER KONUŞULDU?

CNN TÜRK Muhabiri Emrah Çakmak, biten toplantısı sonrası şu bilgileri verdi: Özellikle döviz kurundaki artışlar ve yeni ekonomi modelinin neler getirileceği tartışıldı. Gün içerisinde dolar kurunda yükseliş olmuştu. Merkez de doğrudan müdahale yaparak kurun kısmi olarak aşağıya indiğini gördük. Toplantının sonunda herhangi bir açıklama yapılmadı.

MERKEZ BANKASI PİYASAYA MÜDAHALE ETTİ

Haftanın ilk işlem gününde döviz kurlarında yaşanan hareketlilik sonrası Merkez Bankası'ndan piyasaya satım yönünde müdahale geldi.

Yapılan açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir." ifadelerine yer verildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN