Son dakika! Merkez Bankası'ndan dövize dördüncü müdahale

Son dakika! Merkez Bankası'ndan dövize dördüncü müdahale

Merkez Bankası, döviz kurlarında görülen 'sağlıksız fiyat oluşumları' nedeniyle, piyasaya satım yönünde bir kez daha doğrudan müdahale etti. Merkez'in dördüncü olan müdahalesi dolar/TL'nin 14,75'in üzerini görmesinin ardından geldi.

Döviz kurlarındaki yükselişin devam etmesi üzerine, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasından (TCMB) piyasaya dördüncü doğrudan müdahale geldi. Merkez Bankası piyasaya yaptığı doğrudan müdahaleyi yine tek cümlelik açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

Açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi. Açıklamada başka bir detay yer almadı.

TCMB, 1, 3 ve 10 Aralık tarihlerinde de dolar satarak döviz kurlarına müdahale ettiğini açıklamıştı.

Müdahale sonrası dolar/TL 14,30 seviyelerine çekildi.

Öte yandan piyasalar, perşembe günü TCMB'nin vereceği faiz karını bekliyor. Ekonomistler, faizlerin 100 baz puan indirileceğini tahmin ediyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (14)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
14 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN