Son dakika! Merkez Bankası'ndan dövize dördüncü müdahale

Son dakika! Merkez Bankası'ndan dövize dördüncü müdahale

Merkez Bankası, döviz kurlarında görülen 'sağlıksız fiyat oluşumları' nedeniyle, piyasaya satım yönünde bir kez daha doğrudan müdahale etti. Merkez'in dördüncü olan müdahalesi dolar/TL'nin 14,75'in üzerini görmesinin ardından geldi.

Döviz kurlarındaki yükselişin devam etmesi üzerine, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankasından (TCMB) piyasaya dördüncü doğrudan müdahale geldi. Merkez Bankası piyasaya yaptığı doğrudan müdahaleyi yine tek cümlelik açıklama ile kamuoyuna duyurdu.

Açıklamada, "Döviz kurlarında görülen sağlıksız fiyat oluşumları nedeniyle piyasaya satım yönünde doğrudan müdahale edilmektedir. Kamuoyunun bilgisine sunulur" denildi. Açıklamada başka bir detay yer almadı.

TCMB, 1, 3 ve 10 Aralık tarihlerinde de dolar satarak döviz kurlarına müdahale ettiğini açıklamıştı.

Müdahale sonrası dolar/TL 14,30 seviyelerine çekildi.

Öte yandan piyasalar, perşembe günü TCMB'nin vereceği faiz karını bekliyor. Ekonomistler, faizlerin 100 baz puan indirileceğini tahmin ediyor.

İlgili Haberler
YORUMLAR (14)
14 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN