Katar'la yapılan Swap anlaşmasıyla ilgili çarpıcı iddia: 1 dolar 22 TL

Dünya Gazetesi'nden Şeref Oğuz, katıldığı bir yayında Türkiye'nin Katar ile yaptığı Swap anlaşmasında 1 doların 22 Türk lirası olarak belirlendiğini söyleyerek çarpıcı bir iddiada bulundu. İddia sosyal medyada da epey tartışıldı.

Dünya Gazetesi Yayın Kurulu Başkanı Şeref Oğuz, gazeteci Cüneyt Özdemir'in yayınına katıldı. Şeref Oğuz katıldığı yayında çok çarpıcı bir iddiada bulunarak Katar ile uzatılan Swap anlaşmasında (Türk Lirası - Katar Riyali takas anlaşması) 1 doların 22 Türk lirası olarak belirlendiğini öne sürdü.

Dün doların 14.75'i görerek tarihini rekorunu kırmasının ardından Merkez Bankası'ndan piyasaya satım yönünde müdahale gelmiş, müdahalenin boyutunun 2,5 milyar dolar olduğu öne sürülmüştü. Merkez Bankası bundan önce de 3 kez daha dolara müdahalede bulunmuştu.

Bu gelişmelerin ardından şimdi de Şeref Oğuz'un Katar'la yapılan Swap anlaşmasında 1 doların 22 lira olarak belirlendiğini ileri sürmesi Twitter'a damga vurdu. Sosyal medya kullanıcıları iddianın gerçekliğini merakla tartışıyor.

SWAP NEDİR?

Finansal anlamda Swap, piyasalarda yapılan değiş tokuş işlemidir. Bu değiş tokuşa; faiz oranı, para, varlık veya borç konu olabilir. Şu anda ekonomi gündemimizden düşmeyen swap işlemi de, Türk Lirası'nın başka bir yabancı ülke para birimi ile karşılıklı değişiminin yapılmasıdır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (17)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
17 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN