Kurlardaki düşüşün ardından beklenen haber geldi: İlk indirim ŞOK'tan

Kurlardaki düşüşün ardından beklenen haber geldi: İlk indirim ŞOK'tan

Döviz kurundaki düşüşün market fiyatlarına yansıması merakla beklenirken, ilk indirim açıklaması ŞOK Market'ten geldi. Market zinciri, "Her zaman yapılan fiyat indirim kampanyalarına ek olarak, döviz kurunun düşmesi kaynaklı, temel tüketim ürünlerinde fiyat indirimi yapıldı" açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Döviz Garantili Mevduat Hesabı uygulamasına geçildiğinin duyurmasının ardından döviz kurunda düşüş yaşandı. Erdoğan, bu düşüşün derhal fiyatlara yansıtılması konusunda çağrıda bulundu. Vatandaş da, kurun yükselmesiyle artan fiyatların, bu düşüşle inip inmeyeceğini merak edip market fiyatlarını sıkı takibe aldı.

İLK İNDİRİM AÇIKLAMASI

Bunların arkasından ilk indirim açıklaması ŞOK Market'ten geldi. Döviz kurunda yaşanan düşüşün fiyatlara yansıyacağını vurgulayan market zinciri, "Her zaman yapılan fiyat indirim kampanyalarına ek olarak, döviz kurunun düşmesi kaynaklı, temel tüketim ürünlerinde fiyat indirimi yapıldı. Bununla birlikte sürekli uyguladığımız fiyat indirim kampanyaları ve her gün düşük fiyatları müşterilerimize sunmaya devam ediyoruz" şeklinde bir açıklama yaptı.

ok-m.jpg

BİM, 'İNDİRİM SÖZ KONUSU DEĞİL' DEMİŞTİ

GPD Başkanı ve BİM İcra Kurulu Üyesi Galip Aykaç, henüz bir indirimin söz konusu olmadığını belirterek "Kurdaki düşüş memnuniyet verici. Bizim raf fiyatlarımızı belirleyen durum alış fiyatlarımızdır. Alış fiyatları aşağı gelirse bizler de raf fiyatlarını aşağı güncelleriz. Fiyatların aşağıya yön değiştirmesi zaman alacak gibi duruyor" demişti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (13)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
13 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN