Kurum: İstanbul'da 600 bin bina risk altında

Kurum: İstanbul'da 600 bin bina risk altında

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, depremle mücadelenin milli güvenlik meselesi olduğunu vurguladı. İstanbul’da 600 bin binanın çökme riski taşıdığını belirten Kurum, riskli yapıların dönüşümünün hayati önem taşıdığını ifade etti. Kurum, kentsel dönüşümün zorunluluk olduğunu vurguladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında yaptığı açıklamada, kentsel dönüşümün zorunluluk olduğunu vurguladı. Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Kurum, deprem riskine karşı alınacak önlemlerin milli güvenlik meselesi olduğunu belirterek, Türkiye'nin daha dirençli kentlere kavuşması için çalışmaların sürdüğünü ifade etti.

“TEK ÇARE KENTSEL DÖNÜŞÜM”

Bakan Kurum, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

"Hep söylüyoruz. Depremle mücadele milli güvenlik meselesidir ve biliyoruz ki bu mücadelede tek çare kentsel dönüşüm. Vatandaşlarımızla el ele vererek bugüne kadar yaptığımız sosyal konutlarla yaklaşık 15 milyon insanımızı güvenli yuvalara yerleştirdik. Ama yetmez! Tüm şehirlerimizi, tüm afetlere karşı dirençli hale getirene kadar durmayacağız."

İSTANBUL’DA 600 BİN BİNA ÇÖKME RİSKİ TAŞIYOR

Bakan Kurum, paylaştığı istatistiklerle İstanbul’daki riskli yapı stoğuna da dikkat çekti. Kent genelinde 7,5 milyon yapının 1,5 milyonu riskli kategoride yer alıyor. Bunlardan 600 bin binanın ise ciddi çökme riski taşıdığı belirtiliyor.

Bakan Kurum, ülke genelinde 7,5 milyon bağımsız birimin de risk altında olduğunu belirterek, kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam edeceğini ve tüm şehirlerin depreme dayanıklı hale getirilmesi için çalışacaklarını ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (12)
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
12 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN