Mandalina 2 TL’ye düştü: Üretici tonlarca ürünü ücretsiz dağıttı

Mandalina 2 TL’ye düştü: Üretici tonlarca ürünü ücretsiz dağıttı

Hatay’da bu yıl rekor verimle dolan mandalina ağaçları, üreticiyi sevindirse de düşük fiyatlar nedeniyle sorun yarattı. Üreticiler, tarlada kilosu 2 TL’ye kadar düşen tonlarca mandalinayı Samandağ ilçe merkezinde vatandaşlara ücretsiz dağıttı. Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, bahçe ile market fiyatları arasındaki uçuruma dikkat çekerek, üreticinin emeğinin karşılığını alamadığını vurguladı.

Türkiye’nin en verimli topraklarının yer aldığı Hatay’da bu yıl mandalina bereketi yaşanıyor. Adeta dalları kırılırcasına bereketli olan mandalina, tarlada 2 TL’ye kadar geriledi.

ksdl.jpg

Mandalinası elinde kalan üreticiler, tonlarca ürünü Samandağ ilçe merkezinde vatandaşlara ücretsiz dağıttılar.

w.jpg

TARLADA 2 LİRA, BAHÇEDE 30 LİRA

Açıklamalarda bulunan Samandağ Ziraat Odası Başkanı Selim Kamacı, "Türkiye’nin batı tarafından bir don olayı yaşandı. Samandağ’da birkaç defa yaşadık ama bu yıl don bizi teğet geçti. Biz oda olarak bütün çiftçilere ülke ekonomisine katkı sağlamak adına harekete geçtik. Karşı tarafta don olmuş ve verim düştü. Biz de çiftçilerimize mandalinaya bakmasını ve önümüzdeki süreçte fiyat edebileceğini anlattık. Çabalar gösterdiğimizde şu anda hem rekolte hem de kalite anlamında güzel mandalina oluşturduk ama hasat edilmesi gereken mandalina, çok fazla talep görmüyor" dedi.

ads.jpg

Bahçe ve market fiyatları arasında makas olduğunu anlatan Kamacı, "Bahçede mandalina 2 ila 4 TL arasından satılırken nakliye gibi bahaneler üreterek marketlerde 30 TL satılıyor" diye konuştu.

YORUMLAR (2)
2 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN