Meclis bugün açılıyor dananın kuyruğu kopuyor! Emekli maaşı için heyecanlandıran tahmin

Meclis bugün açılıyor dananın kuyruğu kopuyor! Emekli maaşı için heyecanlandıran tahmin

Emekli maaşı zammıyla ilgili flaş gelişme! Milyonlarca emekli bugün açılacak olan Meclis'e gözünü çevirmiş durumda. Meclis'in açılmasıyla birlikte gündeme gelmesi beklenen emekli maaşı zammıyla ilgili ekonomistlerden flaş tahmin geldi. Vatandaşlar 'Emekli maaşlarına ne kadar zam gelecek? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?' sorularını araştırırken ünlü SGK uzmanından flaş duyuru geldi. Meclis bugün açılıyor dananın kuyruğu kopuyor! Emekli maaşı için heyecanlandıran tahmin.

Türkiye'de artan enflasyon ile birlikte milyonlarca emekli maaşlarına ek zam beklentisine girmiş durumda. Vatandaşlar kulislerden gelen bilgileri yakından takip ederken 'Emekli maaşlarına ek zam gelecek mi? En düşük emekli maaşı ne kadar olacak?' soruları merak konusu oldu. Bugün Meclis'in açılmasıyla birlikte gündeme gelmesi beklenen emekli maaşı zammıyla ilgili flaş duyuru geldi. SGK uzmanı son dakika olarak duyurdu. En düşük emekli maaşı belli oldu! Rakamı duyan emekliler bayram edecek. İşte detaylar haberimizde...

hghgh-74.jpg

BUGÜN DANANIN KUYRUĞU KOPUYOR: MİLYONLARCA EMEKLİNİN GÖZÜ MECLİS'TE

Milyonlarca emekli bugün açılacak olan Meclis'e gözlerine çevirmiş durumda. Konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Ekonomist Muhammet Bayram, "1 Ekim itibarıyla Meclis açılacak. Meclis’in açılmasıyla beraber hem ekonomiye dair hem siyasete dair alınması gereken kararlar var. Bu kapsamda emekliye dönük bir ara zam çalışması yapılamasıyla birlikte bu karar Meclis’e alınacaktır.

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

Eğer emekliye bir ara zam yapılacaksa buna ilişkin artışın kök maaşlara yükseltilmesi ve bununla beraber en düşük emekli maaşının 10 bin TL seviyesine gelmesini bekleriz. Bundan sonra emekliye gelecek her artış 10 bin TL üzerinden geleceği için her bir oransal artış emeklilere daha fazla yansıyacaktır. Kök maaş ve asıl maaş tartışması son bulacaktır." ifadelerini kullandı.

jhhj-5.jpg

BAKAN IŞIKHAN'DAN KRİTİK EMEKLİ ZAMMI AÇIKLAMASI!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan emekli zammına ilişkin, "Emekli maaşıyla ilgili de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın verdiği talimat doğrultusunda çalışmaların sürdüğünü kaydeden Işıkhan, "Çalışma tamamlandığında Cumhurbaşkanımıza sunulacaktır. İktidarımız boyunca emeklilerimizi, işçilerimizi, memurlarımızı enflasyona ezdirmedik. Bundan sonra da aynı anlayışla devam edeceğiz." diye konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN