Memurlara 5 bin lira seyyanen zam müjdesi! En düşük maaş belli oldu en yüksek maaş ne kadar olacak?

Memurlara 5 bin lira seyyanen zam müjdesi! En düşük maaş belli oldu en yüksek maaş ne kadar olacak?

Asgari ücrete yapılan zamın ardından en düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltileceği açıklandı. Kulis bilgilerine göre, memur maaşına yapılacak zam konusunda iki formül masada bulunuyor. İşte milyonlarca memuru heyecanlandıran o gelişme...

Asgari ücret zammının belirlenmesiyle birlikte, dikkatler memur maaşlarına çevrildi. Pazartesi günü açıklanacak olan haziran ayı enflasyon rakamları, memurlara yapılacak zam oranını büyük ölçüde belirleyecek. Asgari ücrette olduğu gibi, 6 aylık enflasyon farkına ek olarak refah payının da memur maaşlarına eklenmesi bekleniyor. Zam oranı, 3 Temmuz'da açıklanacak haziran ayı enflasyon verilerine göre şekillenecek.

"Hükümet tarafından açıklanan 22 bin lira" Ancak hükümet kanadından, en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağı açıklanmıştı. TGRT Haber Ankara Haber Müdürü Ahmet Sözcan, kulislerde konuşulanları paylaştı.

5 BİN LİRA SEYYANEN ZAM

Sözcan, "Memurlar için iki farklı formül mevcut. İlk seçeneğe göre, aile yardımıyla birlikte 11 bin 848 liraya çıkan en düşük memur maaşı yüzde 85 oranında artırılacak. Böylece memur maaşı 22 bin liraya yükselecek. İkinci seçenekte ise maaşlara 5 bin lira seyyanen zam yapılacak ve kalan kısım oransal olarak artırılarak net 22 bin liraya tamamlanacak" şeklinde konuştu.

EN YÜKSEK MAAŞ NE KADAR OLACAK?

Sözcan, 22 bin lira üzeri maaş alan memurlar için de özel bir çalışma yapıldığını belirterek, "En düşük memur maaşının 22 bin liraya çıkarılmasıyla birlikte en yüksek memur maaşının da artırılması gerekiyor. Açıkçası denge gözetilmesi gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Memurlara yapılacak zam konusunda alınan bu bilgiler, memur maaşlarında önemli bir artışın gerçekleşeceği beklentisini doğurdu. En düşük memur maaşının 22 bin liraya yükseltilmesiyle birlikte, memurların yaşam standartlarının iyileştirilmesi hedefleniyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN