Memurların aylardır beklediği haber geldi! Maaş farkı ödemeleri o tarihte yatıyor, milyonlarca memur bayram edecek

Memurların aylardır beklediği haber geldi! Maaş farkı ödemeleri o tarihte yatıyor, milyonlarca memur bayram edecek

Son dakika haberi... Yeni yıl öncesi memur ve emekli maaşına yapılacak olan zam oranları kesinleşmişti. Gelen zam haberi sonrası zamlı maaşların ne zaman yatacağı merak konusu oldu. Şuan için emeklilerin zamlı maaşları yatmaya başladı ancak memur maaşlarına zam hesaplaması yetişmedi. Gelen son dakika haberi ise milyonlarca memuru sevinçten havalara uçurdu. Zamlı maaş ödemelerinin ne zaman yatacağı belli oldu. O tarihe dikkat! İşte detaylar...

Memur ve emekli maaşlarına gelecek olan zam oranlarının netleşmesi sonrası gözler zamlı maaşların yatacağa tarihe çevrilmişti. Emeklilerin zamlı maaşları hesaplara yatmaya başlarken memur zamlı maaşları hesaplamadan dolayı gecikmişti. Gelen son dakika bilgisi ise milyonlarca memuru heyecana boğdu. 14 günlük maaş farkları ödemesi için de tarih belli oldu. Milyonlarca memur bayram edecek. İşte zamlı maaşların yatacağı tarih...

AK PARTİ'DEN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

Memur maaş zam farkı ödemelerinde yaşanan son dakika gelişmeleri vatandaşlar tarafından yakından takip ediliyor. Emeklilerin zamlı maaşları yatmaya başladı. Bu doğrultuda memur zamlı maaşları içinde beklenen haber geldi. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, memurların zamlı maaşlarını iki parça halinde alabileceğini söyledi ve tarih verdi. Memurlar bayram edecek.

14 GÜNLÜK MAAŞ FARKI ÖDEMESİ İÇİN TARİH VERİLDİ

Gelen zamların belli olmasının ardından memurlar 15 Ocak'ta maaş zammının yüzde 16.48'lik kısmını aldılar. Kalan 13.52 puanlık kısım ise daha sonra hesaplarına aktarılacak. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, memurların zamlı maaşı iki parça halinde alabileceğini söyledi ve ödeme tarihini açıkladı.

fdvfdvfd-2.jpg

Tarih vererek memurların zamlı maaş ödemeleri hakkında önemli bilgiler veren Elitaş, şunları söyledi:

"Pazar günü yansımış olacaktı. Geçen hafta geçirebilseydik, cuma günü yasalaşsaydı pazar günü herkesin hesaplarına geçme imkanı olacaktı. 15'inde yetişme imkanı sanıyorum yok gibi. Çünkü sisteme girmeleri bayağı bir zaman alabilir. Pazar günü olmaz da çarşamba-perşembe günü veya gelecek hafta cuma günü bu gerçekleşmiş olur."

MAAŞLARA NE KADAR ZAM YANSIDI?

Aralık ayında enflasyon aylık yüzde 1,18 yıllık yüzde 64,27 olarak açıklandı. Bu kapsamda SSK ve Bağ-Kur emeklileri enflasyona göre yüzde 15,39 oranında zam aldılar. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda konu hakkında açıklamalar yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan memur ve emeklilerin maaşlarına yapılan zam oranının yüzde 30'a yükseldiğini, en düşük emekli maaşının ise 5 bin 500 lira olduğunu duyurdu.

yeni-fdvfdvdf.jpg

RESMİ GAZETE'DE YAYIMLANDI

Memur ve emeklilere yüzde 30 zam yasası Resmi Gazete'de yayımlandı. Resmi Gazete'de yayınlanan kanun içeriği şöyle;

“31/5/2006 tarihli ve 5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanununun ek 19 uncu maddesinin birinci fıkrasında yer alan “3.500” ibaresi “5.500” şeklinde değiştirilmiştir. Geçici Madde 92- 4 üncü maddenin birinci fıkrasının (a) ve (b) bentleri kapsamındaki sigortalı ve hak sahiplerine; 2023 yılı başından önce bağlanmış gelir ve aylıklar ile 2023 yılında bağlanacak malullük, yaşlılık veya ölüm aylıklarının bu Kanunun 27 nci, 29 uncu, 33 üncü ve geçici 2 nci maddelerine göre 2023 yılı Ocak ayı itibarıyla hesaplanan aylık tutarları dosya bazında ödenmesi gereken miktar esas alınmak kaydıyla 2023 yılı Ocak ayından geçerli olmak üzere %30 oranında artırılır"

SSK VE BAĞ-KUR EMEKLİLERİNİN MAAŞI NE ZAMAN YATACAK?

SSK ve Bağ-kur emeklileri içinse durum farklı. Emekliler ocak zammını ödemelerini 17-28 Ocak tarihlerinde alacak. Emeklilerin yüzde 30'luk zammı alması mümkün.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN