TCMB'nin 28 Şubat haftası verilerine göre, toplam rezervler 4,58 milyar dolar azalarak 165,4 milyar dolara düştü.
Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), haftalık rezerv verilerini yayımladı. Açıklanan verilere göre, Merkez Bankası’nın toplam rezervleri üst üste ikinci kez düşüş göstererek 173 milyar dolar seviyesinin altına indi. Böylece TCMB rezervleri, 8 yılı aşan bir süre sonra ilk kez ulaştığı seviyeyi koruyamayarak 165,4 milyar dolara geriledi.
Rezervler 4,5 Milyar Dolar Azaldı
28 Şubat haftasında Merkez Bankası'nın toplam rezervleri, 4 milyar 578 milyon dolar azalışla 165,4 milyar dolara düştü. Bu gerilemenin büyük kısmı döviz rezervlerindeki azalma ve altın rezervlerindeki düşüşten kaynaklandı.
Brüt döviz rezervleri 94 milyar 758 milyon dolar olarak gerçekleşirken, önceki haftaya kıyasla önemli bir düşüş yaşandı.
Altın rezervleri, 70 milyar 659 milyon dolara gerileyerek önceki haftadaki 72 milyar 297 milyon dolarlık seviyesine göre düşüş gösterdi.
İKİ HAFTADA 7,7 MİLYAR DOLARLIK KAYIP
Merkez Bankası’nın rezervlerindeki gerileme son iki haftadır dikkat çekici bir şekilde sürüyor. 14 Şubat haftasında 173 milyar 152 milyon dolar olan toplam rezervler, iki haftada 7,7 milyar dolar azalarak 165,4 milyar dolara düştü.