Merkez Bankası rezervlerinde düşüş devam ediyor: 20 yılın yeni dip seviyesinde

Merkez Bankası rezervlerinde düşüş devam ediyor: 20 yılın yeni dip seviyesinde

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın rezervlerinde yaşanan düşüş devam ediyor. Net rezervler geçen hafta itibariyle 7,380 milyon dolar gerileyerek 20 yılın yeni dip seviyesine indi.

Geçen hafta itibariyle 7,380 milyon dolar gerileyen Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın net rezervleri 7 milyar 380 milyon dolarla 20 yılın yeni dip seviyesine indi. TCMB'nin verilerine göre, brüt rezerv ise 101 milyar dolara düştü.

Bir önceki hafta brüt rezervler 102,5 milyar dolar olarak kaydedilmişti. Net rezervler ise 8,2 milyar dolardan 7,380 milyon dolara çekildi. Swap hariç net rezerv de geçen hafta eksi 53,8 milyar dolar oldu. Bir önceki hafta bu veri eksi 54 milyar dolar olmuştu.

DÖVİZ MEVDUATLARI 64 MİLYON DOLAR AZALDI

Yurt içi yerleşiklerin Döviz mevduatı geçen hafta 627 milyon dolar düşüşle 212,7 milyar dolar oldu. Parite etkisinden arındırılmış veri setine göre döviz mevduatları 64 milyon dolar azaldı. Bu veri setine göre gerçek kişilerde döviz mevduatları 720 milyon dolar azaldı, tüzel kişilerde ise 656 milyon dolar arttı.

KKM 992 MİLYAR TL'YE YÜKSELDİ

BDDK verilerine göre aynı haftada kur korumalı mevduat 992 milyar TL'ye yükseldi. Önceki hafta bu enstrümanda 962,8 milyar TL birikmişti.

Yabancı yatırımcıların menkul kıymetler istatistiklerine bakıldığında ise çıkışın devam ettiği görüldü. Yabancılar geçen hafta 193 milyon dolarlık hisse, 145 milyon dolarlık tahvil sattı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN