Merkez Bankası uyardı, bankalar hizaya geldi! Faizde görülmemiş indirim bu fırsat kaçmaz

Merkez Bankası uyardı, bankalar hizaya geldi! Faizde görülmemiş indirim bu fırsat kaçmaz

Merkez Bankası'nın hafta başında bankalara yaptığı uyarılardan sonra bankalardan yeni bir hamle geldi. Bankalar, mevduat faizlerinde değişikliğe gitti.

Geçen hafta kur korumalı mevduat hesabından çıkan paranın bankalar tarafından yüksek faizle toplanması, kısa süreli faizlerin yükselmesine neden olmuştu.

Bazı bankalar 33 güne kadar olan aylık Türk lirası mevduata yüzde 29'a kadar faiz vermeye başlamışlardı.

Merkez Bankası'nın 31 Ekim 2022 Pazartesi günü bankalara yaptığı 'yüksek mevduat faizi uygulamalarının sonlandırılması' uyarısından sonra bankalar Türk lirası mevduatına verdikleri faiz oranını düşürmeye başladı.

Cuma günü yüzde 27 ile 29 arasında faiz veren 3 banka, dün (1 Kasım 2022 Salı günü) itibarıyla bu oranı yüzde 23'e kadar düşürdü.

Paramedya'da yer alan habere göre, bu sabah itibariyle bankaların aylık mevduat oranı yüzde 21 ile 23 arasında değişiyor.

MERKEZ BANKASI UYARMIŞTI

Merkez Bankası bankalardan piyasa dışı saatlerde döviz işlemlerinin ve tahvil yükümlülüğünden kaçınmak için yüksek mevduat faizi uygulamalarının son bulmasını istedi.

'TCMB Denetim' başlıklı metinde, son dönemde görülmeye başlanan toplam dört uygulamanın Merkez Bankası'nın düzenlemelerinin 'ruhuna aykırı' olduğu, düzenlemelerin hedefledikleri amaçlarla örtüşmediğini ve finansal istikrarın temini konusunda da destekleyici olmadığı ifade edildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN