Merkez Bankası'ndan flaş kredi kartı kararı! Oranlar değişti

Merkez Bankası'ndan flaş kredi kartı kararı! Oranlar değişti

Piyasaların merakla beklediği Merkez Bankası faiz kararı belli oldu. Merkez Bankası'nın 27 ay sonra ilk kez faiz artırımına giderek politika faizini yüzde 8,5'den yüzde 15'e çıkarmasının ardından kredi karı kullanana milyonlarca kişiye son dakika duyurusu yapıldı. Faiz kararı sonrası kredi kartında azami faiz oranları yükseltildi. Hemen hesaplarınızı kontrol edin. Boşu boşuna paranızdan olmayın. İşte detaylar haberimizde...

Kredi kartı kullanan milyonlarca kişiye son dakika olarak duyurdular. Merkez Bankası'nın 27 ay sonra ilk kez faiz artırımına giderek politika faizini yüzde 8,5'den yüzde 15'e çıkarmasının ardından milyonlarca kredi kartı kullanıcısına kötü haberi verdiler. Kredi kartında azami faiz oranı yükseltildi. Oranları hemen kontrol edin! Bankadan bankaya değişiyor.

MERKEZ BANKASI'NDAN FLAŞ KREDİ KARTI KARARI!

Ekonomi gazetesinden Hüseyin Gökçe’nin haberine göre, Merkez Bankası'nın faizi yükseltmesinin ardından Temmuz ayında da geçerli olacağı ifade edilen kredi kartı azami faiz oranı yüzde 1.91’e yükseltildi. Peki kredi kartı azami faiz oranları ne kadar oldu? Hangi banka ne kadar faiz alıyor?

ghghgh-2023-06-25t113547-325.jpg

HEMEN KONTROL EDİN: ORANLAR DEĞİŞTİ

Kredi kartlarına uygulanacak azami faiz oranı her ay Merkez Bankası tarafından ilan edilen ‘referans faiz oranına’ 0.55 puan eklenerek belirleniyor. Resmi Gazete’de yayımlanan Merkez Bankası tebliği ile referans faiz 0.88’den 1.36’ya yükseltildi. Buna göre yüzde 1.36’ya 0.55 puan eklenmesiyle temmuz ayından itibaren kredi kartına uygulanacak azami faiz oranı yüzde 1.91’e yükseltilmiş oldu.

ghghhg-49.jpg

Buna göre kredi kartlarına temmuz ayında uygulanacak azami faiz oranı ise yüzde 1.36 olan referans faiz oranına 0.55 eklenmesiyle yüzde 1.91 olacak.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN