Merkez'in faiz kararı piyasaları uçurdu: Dolar tarihi rekorunu yeniledi

Merkez'in faiz kararı piyasaları uçurdu: Dolar tarihi rekorunu yeniledi

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) faizi 100 baz puan indirimle yüzde 12'ye çekmesinin ardından sabah saatlerinde 18,38 seviyesinden işlem gören dolar/TL kuru 18,40 seviyesine yükselerek tarihi zirvesini yeniledi.

Geçtiğimiz ay düzenlenen toplantıda politika faizini 100 baz puan indirerek yüzde 13,00 seviyesine çeken Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), politika faizinde eylül ayında da indirime giderek 12,00 seviyesine çekti.

Fed'in şahin mesajlarının ardından TCMB'nin politika faizini 100 baz puan indirimle yüzde 12 seviyesine çekmesiyle gün içinde gördüğü rekor seviyeyi yenileyen dolar/TL kuru 18,40 üzerine çıktı.

DOLAR ENDEKSİ 20 YILIN ZİRVESİNDE

Fed faiz artırımı kararı sonrası dolar uluslararası piyasalarda da güçlendi. Dolar endeksi 20 yılın yeni zirvesi olan 111,72'ye çıkarken yükseliş hafta başından bu yana yüzde 2'yi, yıl başından bu yana ise yaklaşık yüzde 17'yi buldu.

Euro/dolar 0,98 seviyesinden işlem görüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN