Milyonlarca çalışanı ilgileniyor! Zam pazarlığında işler değişti... 2 farklı enflasyon hesabı

Milyonlarca çalışanı ilgileniyor! Zam pazarlığında işler değişti...  2 farklı enflasyon hesabı

Aralık ayına giriş yaparken milyonlarca kişiyi ilgilendiren asgari ücret görüşmeleri içinde nefesler tutuldu. Çarşamba günü asgari ücret görüşmeleri için başlanırken iki farklı enflasyon hesabı masada yer alıyor. Asgari ücret zamlarının yıllık enflasyon ve Temmuz zammındaki orana göre yapılacağı ifade edildi. İşte asgari ücret görüşmeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

2022 yılında asgari ücrete iki kez zam yapıldı. 2023 yılında asgari ücretin ne kadar olacağı tartışmaları devam ederken görüşmelerin ilk ayağı Çarşamba günü yapılacak. Enflasyon verileri kapsamında asgari ücret görüşmelerin yapılacağı belirtilirken iki farklı konunun masada yer alacağı ifade edildi. Bu kapsamda Temmuz zammındaki oranı dikkate alınarak ya da yıllık enflasyon verileri kapsamında zam yapılacağı belirtildi. İşte asgari ücret görüşmeleri hakkında merak edilen tüm detaylar…

ASGARİ ÜCRET REKOR SEVİYEYE ÇIKIYOR

2023 yılında geçerli olacak asgari ücret zammı için görüşmeler Çarşamba günü başlıyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu’nda işçiyi temsil eden TÜRK-İŞ, Kasım ayı enflasyon rakamları doğrultusunda görüşmelerine başlayacak. Ekonomik göstergeler göz önüne alınarak yeni ücret belirlemeleri yapılırken asgari ücretin 9.000 TL’nin üzerinde yer alması değerlendiriliyor. Bunun yanı sıra bu yıl yapılacak olan görüşmelerde yeni uygulamalarında yer alacağı dikkat çeken konular arasında yer almaktadır.

Asgari Ücret Ne Kadar Olacak

AÇIKLAMALAR PEŞ PEŞE GELDİ

TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, yeni asgari ücret rakamlarının işçi, işveren ve hükümet tarafından ortak bir şekilde verileceği belirtildi. Akkol tarafından yapılan açıklamalar doğrultusunda işverenlerin razı olduğu, işçinin memnun olacağı aynı zamanda işletmeleri koruyan dengeli istikrarlı bir rakam belirlemesi yapılacağı belirtildi.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, katıldığı bir programda önemli açıklamalarda bulundu. TÜRK-İŞ’in Açlık ve Yoksulluk Sınırı Araştırması’nda 4 kişilik bir aile için açlık sınırının 7.785 TL olduğunu belirtti. Bu rakamların kırmızı çizgileri olduğunu belirten Atalay, asgari ücret rakamının bu tutar üzerinde yer alması gerektiğini vurguladı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN