O kentte ekmek fiyatı hayrete düşürdü! Ne 5 ne 10 TL: İşte bir ekmeğin yeni fiyatı

O kentte ekmek fiyatı hayrete düşürdü! Ne 5 ne 10 TL: İşte bir ekmeğin yeni fiyatı

Son günlerde vatandaş ekmeğe yapılacak zamları merakla araştırıyor. Peki hangi ilde ekmek fiyatları 15 TL'ye yükseldi? Tüm detaylar haberimizde.

Ekmek fiyatlarında yaşanabilecek artışlar vatandaşın endişesini de yükseltti. Peki ekmek fiyatları hangi ilde arttı? Ekmek 15 TL mi oldu? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

EKMEK FİYATLARI ARTIYOR

Fırıncılara verilen un desteklerinin bitmesi ve asgari ücrete yapılan zamlar ardından ekmek fiyatlarında büyük bir fiyat artışı bekleniyor. Bazı illerden zam haberleri gelmeye başladı. Özellikle Bursa'da yaşanan zam vatandaşı şoke etti. Bursa'da ekmek fiyatları 15 TL'ye kadar yükseldi. TMO tarafından fırıncıya verilen un desteğinin bitmesi fırıncıların zam talebini de beraberinde getirmiş oldu. Aynı zamanda asgari ücrete yapılan zamlar sonrasında da fırıncıların zam talepleri hız kazandı. Bursa'da 400 gram ekmek fiyatı 15 TL'ye çıktı. 

Ekmek 15 TL'ye Çıktı

Bursa ilçelerinde ise 200 gram ekmek 7.50 TL'ye satılıyor. Ekmek fiyatlarıyla birlikte simit, poğaça gibi hamur ürünleri de artacak. 800 gram Trabzon ekmeği 30 TL'den satılıyor. Fırıncının un maliyetinin artmasıyla birlikte ekmek fiyatlarının artışının da kesinleştiği belirtildi. Vatandaşın ekonomik açıdan zorlandığı son dönemlerde yapılacak zamlar endişeleri yükseltiyor. Özellikle dar gelirli aileler için ekmek fiyatları bile zorlayıcı olabiliyor. Vatandaş hükümetin gıda fiyatlarındaki fahiş artışın önüne geçmek için bir düzenleme ve kontrol altına alma çalışmalarının başlatılmasını bekliyor. Gıda üretiminin desteklenmesiyle, tarımsal faaliyetlerin teşvikiyle fiyat istikrarında dengelemenin sağlanacağı düşünülüyor. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN