Öğrencilerin yüreğine su serpen açıklama geldi! Okuyan öğrencilere devletten desteği: 3000 TL ödeme…

Öğrencilerin yüreğine su serpen açıklama geldi! Okuyan öğrencilere devletten desteği: 3000 TL ödeme…

Artan fiyatlar vatandaşın beline bükerken okuyan öğrencilere destek ödemesi müjdesi verildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı öğrencilerin yardımına koşuyor. Ailelere 3000 TL ödeme yapılacak. İşte eğitim destek ödemeleri hakkındaki tüm detaylar…

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı okuyan öğrencilere yönelik farklı şekillerde destek sağlarken son olarak 3000 TL ödeme yapılacağını duyurdu. Bakanlık kapsamında yapılacak ödemeler için detaylar merak ediliyor. Şartları sağlayanlar ödemelerden yararlanacak. İşte eğitim destek ödemeleri hakkındaki tüm detaylar…

3000 TL DESTEK SAĞLANACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı birçok farklı şekilde ödeme sağlarken son hedefi öğrenciler oldu. İhtiyaç sahibi ailelere yönelik yapılan ödemeler kapsamında dar gelirli ve geliri olmayan ailelerin okuyan çocuklarına yönelik ödeme yapılacağı belirtildi. Okuyan öğrencilere destek olmak amacıyla ulaşım desteği paketi devreye alındı. Program kapsamında ailelerin farklı şehirlerde eğitim ve öğretim gören çocuklarına 3.000 TL destek sağlanacağı vurgulandı.

para-odemek.jpg

ÖĞRENCİLER AİLELERİNE KAVUŞUYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı destek ödemelerinden yararlanmak isteyen öğrencilerin üniversitede Örgün eğitimine devam etmesi gerektiğini belirtti. 25 yaş altı ve lisans öğrencisi olma durumunda ailesinden uzakta eğitim öğretim görev üniversite öğrencilerine yılda iki kez gidiş dönüş biletleri için ödeme yapılacağı aktarıldı.


Ailesinden uzakta eğitim alan birçok öğrenci için ulaşım büyük bir problem olarak görülürken bakanlık yeni destek programı hakkındaki detayları paylaştı. Farklı şehirlerde eğitim ve öğrenim gören öğrencilerin ilköğretim, ortaöğretim ve yükseköğretim kapsamında şehirlerarası masrafları devlet tarafından karşılanacak. 2023 yılı kapsamında ödeme tutarları 3000 TL olarak belirlendi.

para-kazanmak.jpg


Bakanlık tarafından sağlanacak ödemeler hakkında araştırmalar devam ederken başvuru işlemlerinin Bakanlığın resmi internet sitesi üzerinden yapılacak aktarıldı. Konu hakkında detaylı bilgi almak isteyen vatandaşlar Aile Bakanlığı resmi web sitesi üzerinden detayları öğrenebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN