Özel sektör çalışanlarına temmuzda yüzde 30 zam müjdesi! Sözleşmede dikkat çeken detay

Özel sektör çalışanlarına temmuzda yüzde 30 zam müjdesi! Sözleşmede dikkat çeken detay

Son dakika haberi... Asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına gelen zammın ardından gözler özel sektör maaşlarına yapılacak olan zamma çevrildi. Milyonlarca özel sektör çalışanı maaşlarına gelecek olan zammı beklerken güzel haber geldi. Özel sektör çalışanlarına temmuzda yüzde 30 zam müjdesi! Ekonomistlerden beklenen açıklama geldi. Sözleşmenizde bu detay varsa maaşınıza yüzde 30 zam garanti. Hemen kontrol edin! İşte detaylar haberimizde...

Seçimler ile birlikte asgari ücret, memur ve emekli maaşlarına okkalı zam gelmiş ve maaşlar artmıştı. Gelen zammın ardından gözler özel sektör maaşlarına çevrildi. Milyonlarca çalışan 'Özel sektörde maaşlara yüzde kaç zam olur? Özel sektör çalışanlarının maaşları ne kadar zamlanacak?' sorularını araştırıyor. Beklenen açıklama geldi. Ekonomist Muhammet Bayram sözleşme detayına dikkat çekrken güzel haberi duyurdu. Özel sektör çalışanlarına temmuzda yüzde 30 zam müjdesi! Milyonlarca çalışan bu haberle bayram edecek! İşte Muhammet Bayram'ın dikkat çeken açıklamaları;

dfdfdf-51.jpg

TEMMUZDA YÜZDE 30 ZAM YAPILACAK!

"Emekliye de yüzde 25’lik zam yapıldı bu unutulmamalı ancak yüzde 34’lük asgari ücret artışı özel sektör için bir done. Burada yüzde 30’lar düzeyinde bir zam yapılabilir. Bazı işverenler ben kazandıkça çalışanım da kazansın mantığında olup daha yüksek oranda zam yapabiliyorlar bazı işverenler ise elde olmayan sebeplerden dolayı zam yapamıyorlar. Burada işverenlerle çalışan arasındaki denge önemli, onlar kendi aralarında anlaşabilir. Şu anda özel sektörde ortalama yüzde 20 seviyesinde bir maaş artışıdır. Piyasa kendini bulacaktır diyebiliriz.

gffgfg-14.jpg

SÖZLEŞMEDE DİKKAT ÇEKEN DETAY

Öte yandan zam konusunda uzmanlar kritik 'sözleşme' detayına da işaret ediyor. Özellikle iş sözleşmelerinde yaptıkları düzenlemeler ile asgari ücretin üzerinde ücret ödemeyi taahhüt eden bir kısım işverenler yeni yılda uygulayacakları zam politikası konusunda sorun yaşamamak için ek sözleşmeler yaparak ve işçinin onayını alarak daha düşük ücret zam oranı belirleme yoluna gidiyorlar. Böyle bir artışın yapılması durumunda işverenler bu miktarda bir artışı yapabilmeleri için eğer sözleşmelerinde “personelin ücretinde yapılacak artış oranı asgari ücret artış oranından az olamaz” şeklinde bir düzenleme bulunuyorsa mutlaka İş Kanunu m.22 kapsamında prosedür uygulamak zorunda kalıyor. Aksi halde, işçi sözleşme şartlarının uygulanmamasını gerekçe göstererek İş Kanunu m.24/II-e’ye dayanarak haklı nedenle iş sözleşmesini feshedebilir."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN