SGK Uzmanı Özgür Erdursun 'Devlet bu parayı geri ister' diyerek EYT'liyi uyardı: Siz emekli oldunuz ancak emekli olamazsınız

SGK Uzmanı Özgür Erdursun 'Devlet bu parayı geri ister' diyerek EYT'liyi uyardı: Siz emekli oldunuz ancak emekli olamazsınız

Yüzbinlerce EYT'li ilk aylıklarını almak için gün beklerken birçoğu ise ilk maaşlarını aldı. SGK Uzmanı Özgür Erdursun ise bu konu ile ilgili olarak EYT'li vatandaşlara uyarılarda bulundu. Erdursun, mart ve nisan aylarında hızlı yapılan işlemler sebebiyle birçok yanlışlığın doğabileceğini bu sebeple emeklilik işlemlerinde yanlışlık gerçekleşebileceğini dile getirdi. Erdursun, "Devlet 'Senin aylığında bir hata yaptık' derse faizsiz olarak 24 ayda geri ödemeli bu parayı ister" dedi.

Uzun bir süredir sonuçlanması beklenen emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) ile ilgili yeni gelişmeler ve açıklamalar gelmeye devam ediyor. Mart ayında yüz binlerce kişi ilk maaşlarını alabilmek için başvurusunu gerçekleştirdi. Bunun sonucunda birçok kişiye de nisan ayında ilk maaşları ve fark ödemeleri hesaplarına yattı.

Show TV Ana Haber'de yer alan habere göre; Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Uzmanı Özgür Erdursun, yüzbinlerce EYT'liye uyarılarda bulundu. Erdursun, yasanın geçtiğimiz ay yaşanan yoğunluk sebebiyle işlemlerin hızlı yapıldığını birbirinden farklı hatalara sebep olabileceğini sonucunda da binlerce EYT'linin emekliliğinde sorunlar çıkabileceğini ifade etti.

fuvapwzwuaagv4s.jpegÖzgür Erdursun

'MEMURLARIN SUÇU YOK'

Erdursun, bu işin çok aceleye geldiğini söyleyerek, "Çok aceleye geldi bu iş. Memurların suçu günahı yok, üzerlerinde çok büyük baskı var" ifadelerini kullandı.

'SİZ EMEKLİ OLDUNUZ ANCAK EMEKLİ OLAMAZSINIZ'

İki şekilde hata olabileceğini dile getiren Erdursun, "Emekli aylığı hesaplama sisteminde de hata olabilir bu hata telafi edilebilir. Devlet 'Senin aylığında bir hata yaptık' derse faizsiz olarak 24 ayda geri ödemeli bu parayı ister. Böyle hatalar olacak.

Daha sonra emekli olup aylık alan kişilere 3, 5 veya 7 yıl sonra SGK diyecek ki siz emekli oldunuz ancak emekli olamazsınız" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN