Otomobil sevdalılarına kötü haber! Dünyada en çok Türkiye'de satılıyordu: O model artık üretilmeyecek

Otomobil sevdalılarına kötü haber! Dünyada en çok Türkiye'de satılıyordu: O model artık üretilmeyecek

Türkiye'deki makam ve koruma araçlarının vazgeçilmezlerinden olan Passat Sedan 'artık tercih edilmiyor' denilerek üretiminin durdurulmasına karar verildi. Yıllarca segmentinde çok iyi başarılar elde etmiş olan bu otomobil ülkemizde bulunan Sedan merakıyla da birleşince Türkiye pazarında çokça satarak dünyada en çok Passat Sedan'ın satıldığı ülke haline gelmiştir. Bu ise akıllara madem iyiydi o zaman neden üretimi durdu sorularını getirdi.

BARAN BEKİ | KARAR

Volkswagen, Arteon modelinin yakaladığı aslında bir nevi beklenmeyen başarı ve dünya genelinde insanların Sedan araçlardan ziyade Station Wagon denilen, daha büyük iç hacimlere sahip olan araçları tercih etmesinden ötürü Volkswagen, Passat Sedan'ın üretimini Avrupa'da durduracağını duyurmuştu.

passath.jpg

DÜNYADA EN ÇOK TÜRKİYE'DE SATIYOR

Türkiye dünya genelinde Passat Sedan'ın en çok satıldığı ülke bu nedenle de Türkiye'ye 2025 yılına kadar Passat Sedan geleceği ise edinilen bilgiler arasında yer alıyor. Otomobil fiyatlarının bir hayli yükseldiği bu dönemlerde, peki bu araç neden tutuldu ve Türkiye pazarında dünya genelinden çok daha fazla satmasının sebebi nedir soruları geldi.

passatol.jpg

POPÜLARİTESİNİ 6. NESİLE BORÇLU

Passat Sedan Mark 6 bir diğer adıyla da PQ46 olan platformu, günümüzdeki versiyonların asıl atası olan versiyonu ile 2005'de ülkemize gelmiştir. O dönemlerde Türkiye'de devlet büyüklerinin konvoylarında sıkça karşılaşılan bu otomobiller aslında günümüzdeki namını o günlerden sağlama almaya başlamıştır. Her ne kadar zaman zaman sorun yaşatsa da bu modelde bulunan elektronik park freni ve aktif edildiğinde arabadan çıkan ses aslında bu araca bir yüz olmuştu ve sesini duyanlar bunun bir Passat olduğunu anlayabiliyordu.

Ülkemize gelmeyen farklı motor seçenekli versiyonları da bulunan PQ46 platformu o dönemlerde özellikle de makam aracına eşlik eden koruma araçları olma konusunda büyük rağbet görmüştür.

2014p.jpg

ÖNCEKİ KADAR İLGİ GÖRMEDİ

Zaman geçtikçe temelde PQ46 (B6) platformunun üzerine yeni görünümler, teknolojiler ekleyerek orta sınıfta gelişimini sürdüren Passat 7. jenerasyonunun çıkması ve otomobil pazarının da ufak etkileri ile önceki jenerasyonlarda artan ivmeyi Türkiye pazarında aslında yakalayamamıştır.

6. jenerasyondaki gibi bazı yerlerden bir yumurtayı andıran tasarıma geri dönen 8. nesil Passat ise tekrardan devlet büyükleri tarafından kullanmaya başlanmıştır ve günümüzde yeni makyajlar ve iç tasarımda ufak güncellemeler yaparak gelişimini ve satış ivmesini sürdürmüştür.

AKILLARA MAKAM ARACI GELİYOR

Passat Sedan ülkemizde her ne kadar ilgi görse de aslında dünyadaki diğer ülkelerde, özellikle de Avrupa'da insanlar artık daha büyük iç hacime sahip arabaları tercih ediyor. Passat Sedan'ın aks mesafesi ve sahip olduğu tavan yüksekliği 180cm boyunda birinin rahatça seyahat etmesini sağlasa da sahip olduğu bagaj hacmi gibi etkenleri sebebiyle Avrupa'nın özellikle de sakin olan ülkelerinde insanlar tarafından ilgi görmüyor. Passat günümüzde bir 'koruma aracı' olarak Türkiye otomotiv sektörüne adını kazımıştır ve ne zaman siyah renkli bir Passat görülse akıllara bu bir makam aracı veya bir koruma aracıdır söylemleri gelmeye başladı.

stationr.jpg

Avrupa ülkelerinde artan yüksek iç hacim merakı, Volkswagen Arteon'un atası Volkswagen CC'den (Passat) sonra daha arzu edilebilir bir araç olması ve daha iyi özellikler sunması sebebiyle orta-üst segment arasında gezinen Passat Sedan yerinden edilmeye başladı. Makam aracı haricinde insanlar Passat Sedan'ın sunduğu lüks ve konforun artması dolayısıyla da fiyatının yükselmesiyle Passat Sedan'dan çok daha lüks özellikler sunan Sedan otomobillere yönelmeye başladı ve siyah renk haricinde gördüğümüz Passat Sedanların sayısı ise git gide azaldı.

TÜRKİYE'YE ÖZEL PAKETİ MEVCUT

Türkiye'ye özel R-Line paketi de bulunan Passat Sedan artık ya siyah renk ile tercih ediliyordu ya da R-Line beyaz renk ile tercih ediliyordu ve bu özel paketin fiyatının yüksek olması sebebiyle de insanlar 'Bunu alacağıma Audi alırım' gibisinden söylemlerle araçtan vazgeçmeye başlıyordu.

Bir diğer etken ise Volkswagen'in kullandığı DSG şanzımanın Türkiye'de özellikle de otomobil forumlarında kötü bir nama sahip olması yer alıyor. İnsanlar 'Volkswagen mi sürüyorsun?', 'O şanzıman çok sıkıntı', 'Ben olsam başka araç alırdım sonra başım ağrımaz' gibi söylemlerle aracın şanzımanına ve kötü namına dikkat çekiyordu. Aynı şanzıman Volkswagen'in sahip olduğu lüks otomobil üreticisi Audi'de de bulunurken kullanıcılardan benzer şikayetler gelmiyordu ve Audi'de bulunan şanzıman neredeyse tamamen aynı olsa da Volkswagen'in şanzımanından çok daha iyi çalıştığı söyleniyordu.

rline.jpg

Volkswagen bu ve benzer sebeplerden ötürü aslında orta kesime hitap etmek isteyen modelleriyle istediği hedefe hitap edememeye başladı ve diğer üreticilerin çok daha ilgi çeken özelliklerle piyasaya çıkması ile 2025 yılının Passat Sedan'ın son yılı olacağı gerçeği Volkswagen tarafından damgalanarak resmileşti.

ARTIK TERCİH EDİLMİYOR

Volkswagen Passat Sedan yerini Passat Alltrack gibi Station Wagon modellere bırakacak ve Sedan seçiminde de Volkswagen daha lüks olan Arteon gibi modelleriyle rekabet edecek. Passat Sedan'ın DNA'sını taşıyan minik kardeş Jetta ise Türkiye'de abisine karşı çok ağır bir mağlubiyet almıştır bu nedenle Amerika pazarında satışta olan bu model Türkiye'ye zaten gelmiyor.

arteonr.jpg

Özellikle Alman devlerinin otomobilleri Türkiye'de çok üst sınıf paketlerle satılmaktadır veyahut bu otomobiller giriş paketi alınarak daha sonrasında modifiye edilerek üst paket görünümü ve özelliklerini kazanmaktadır. Hitap edilen kesim fark etmeksizin ülkemizde mümkün olan en üst paketin tercih edilmesi bir hayli yaygın. Temelde orta segmente hitap eden Passat yıllarca segmentinde iyi başarılar elde etse de teknolojinin bu hızla geliştiği, çip krizi ve artan maliyetler denilen gerçeklerin olduğu bu dünyada yıllarca akranlarından daha iyi özellikler sunarak hizmet etmiş olsa da bu otomobil artık tercih edilmiyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN