Volkswagen, Passat Sedan modelinin üretimini durdurma kararı aldı

Volkswagen, Passat Sedan modelinin üretimini durdurma kararı aldı

Alman dev otomobil üreticisi Volkswagen, şirketin geleceğine yönelik planlarını açıkladı. Bu planlar arasında ise Passat Sedan üretiminin durdurulacağını açıklayan Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, şirketin gelecek planlarında SUV modellere daha çok yöneleceğini de dile getirdi.

Alman otomobil devi Volkswagen, şirketlerinin geleceği hakkında açıklamalarda bulundu. Edinilen bilgilere göre Volkswagen, önümüzdeki yıllarda daha çok SUV modellerine önem verecek ve Türkiye'de çok tutulmuş olan Passat Sedan modelinin üretimini durduracak.

SUV SAYISI ARTACAK

Volkswagen Binek Araç Genel Müdürü Gino Bottaro, "2024'ten itibaren satışa sunacağımız elektrikli SUV araçlarımızla birlikte SUV sayımız 11'e çıkacak. Bu yıl SUV satış oranımızın yüzde 50'ye çıkmasını planlıyoruz." dedi ve şuanda 6 model olan SUV sayısının daha da artacağını dile getirdi.

2022 YILI PASSAT SEDAN'IN VEDASI OLACAK

Otomobil dünyasının da görebildiği üzere, Volkswagen Passat Sedan yolun sonuna doğru yaklaşıyordu fakat yapılan bu açıklamalar yolun sonunun daha da yakınlaştığına işaret ediyor.

PASSAT SEDAN YERİNİ VARİANT VE ALLTRACK'E BIRAKIYOR

Bottaro'ya göre Passat Sedan üretimi bu yıl durdurulacak ve bunun yerine Passat'ın Variant ve Alltrack versiyonları tercih edilebilecek. Bottaro, "Pandemi ve çip krizinin de etkisiyle Passat Sedan'ın üretimden kalkması erkene çekildi. Geleneksel Sedan kasa tipi artık ülkemizde de düşüş gösteriyor. Hem günlük hem seyahat alışkanlıklarına hizmet eden, daha fonksiyonel modeller trend olmuş durumda. Passat da bu değişimden nasibini alıyor ve Sedan versiyonu yerini Variant ve Alltrack'e bırakıyor.

Bu modellerimizi farklı donanım ve motor seçenekleri ile, 2023 yılında piyasaya sunacağız. Tiguan ile Touareg arasına eklenecek yeni SUV modellerimiz ile de kullanıcı yelpazemizi genişleteceğiz." dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN