Ramazan sofralarına ateş düştü! Her iftarda yenilen o ürünün fiyatı iki katına çıktı: Artık almak çok zor

Ramazan sofralarına ateş düştü! Her iftarda yenilen o ürünün fiyatı iki katına çıktı: Artık almak çok zor

Mübarek Ramazan ayına sayılı günler kala evlerde de tatlı bir telaş başladı. Özellikle hanımlar şimdiden mutfak alışverişi derdine düştü. Özellikle Ramazan ayının tadı tuzu olan o ürün ise bu sene cepleri yakacağa benziyor...

Ramazan ayına sayılı günler kala vatandaşlar tarafından pide fiyatları da merak konusu oldu. Ramazan ayında Ramazan pidesi talebi artar ve bu da fiyat artışlarına neden olabilir. Ramazan pidesi, Türkiye'de özellikle Ramazan ayında tüketilen bir gelenektir ve insanlar genellikle iftar ve sahurda pide tüketirler. Bu nedenle, Ramazan ayında fırınlar ve ekmek imalathaneleri Ramazan pidesi üretimine ağırlık verirler.

Ramazan pidesi fiyatları genellikle Ramazan ayında artar. Bunun nedeni, Ramazan pidesinin yapımında kullanılan malzemelerin fiyatlarında artış olması, artan talebe yetişmek için üretim maliyetlerinin yükselmesi ve fırınların ekstra mesai ücreti gibi faktörler olabilir. Ancak, Ramazan pidesi fiyatları her yerde aynı değildir. Bazı fırınlar fiyatlarını düşük tutarken, diğerleri daha yüksek fiyatlar uygulayabilirler.

Öyle ki son 1 senede a' dan z' ye her ürüne zam geldiğini düşünürsek geçen seneki Ramazan pidesi fiyatları ile bu seneki Ramazan pidesi fiyatlarının aynı olmayacağı bariz belli.

cb-istanbul-tophanetarihi-mj-final20.webp

RAMAZAN SOFRALARINA ATEŞ DÜŞTÜ! HER İFTARDA YENİLEN O ÜRÜNÜN FİYATI İKİ KATINA ÇIKTI: ARTIK ALMAK ÇOK ZOR

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı ise Ramazan pidesi fiyatlarına dair açıklamada bulundu. Balcı açıklamasında her üründe olduğu gibi bu senede Ramazan pidesi fiyatlarında geçen seneye oranla büyük bir artış beklediklerini vurguladı. Ayrıca açıklamasında Ramazan pidesi fiyatlarına yüzde 55 zam geleceğini belirtirken, genel olarak pidenin 10 TL'den aşağı satılmayacağını belirtti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN