Saadet Partili isimden zam açıklaması! 'Maaşlar en az yüzde 58,46 oranında arttırılsın'

Saadet Partili isimden zam açıklaması! 'Maaşlar en az yüzde 58,46 oranında arttırılsın'

Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, Meclis'te basın açıklaması düzenleyerek maaş ve ücretlerde yapılacak zam artışının enflasyon veya yeniden değerleme oranlarına göre yapılmasını istedi. Kılıç, en az yüzde 58,46 değerinde artış gerektiğini belirtti.

Meclis'te basın toplantısı düzenleyen Saadet Partisi Antalya Milletvekili Şerafettin Kılıç, gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Kılıç, sözlerine Aydın'da meydana gelen sel felaketinde yaşananlara değinerek başladı.

Kılıç, hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, sevenlerine başsağlığı diledi; felaketin yaralarının bir an önce sarılması temennisinde bulundu.

ÖZGÜR ÖZEL'E BAŞARILAR DİLEDİ

CHP Genel Başkanlığına seçilen Özgür Özel'e başarılar dileyen Kılıç, Kemal Kılıçdaroğlu'na da siyasete ve toplumsal barışa katkılarından dolayı teşekkür etti.

saadet-basin-aciklamasi.jpg

Saadet Partili Kılıç, İsrail'in 30 gündür hastaneleri, okulları, yaralı taşıyan ambulansları, boş yollarda sivilleri bombaladığını belirterek, "İsrail 75 yıllık işgal sürecinde işlediği katliamlara ve insanlık suçlarına yenilerini ekliyor; ne yazık ki dünya izliyor." şeklinde ifadeler kullandı.

'İNCİRLİK VE KÜRECİK ÜSTLERİ KAPATILSIN'

İsrail'in saldırılarında bugüne kadar 10 bin sivilin katledildiğini dile getiren Kılıç, iktidara, "İsrail'e yönelik yakıt ve gıda sevkiyatına son verilmesi, anlaşmaların askıya alınması, İncirlik ve Kürecik üstlerinin kapatılması" şeklinde çağrıda bulundu.

'MAAŞLAR YÜZDE 58.46 ORANINDA ARTSIN'

Türkiye'de hayat pahalılığının artık katlanılamaz hale geldiğini kaydeden Kılıç, "2024 yılı için geçerli olacak yeniden değerleme oranı yüzde 58,46. Ancak maaşlar bu oranda artırılmayacak. Zamlar ve vergilerle ne kadar günü kurtarmaya çalışacaksınız, vatandaşımızı daha ne kadar enflasyona ezdireceksiniz? Maaş ve ücretler en az enflasyon veya yeniden değerleme oranı kadar artırılsın." dedi.

Şerafettin Kılıç, tarımsal desteklemelerden tüm çiftçilerin yararlanamadığını, bu duruma çözüm bulunması gerektiğini de söyledi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN