Şasede bu hata varsa uzak durun! İkinci el elektrikli araç alacaklara hayati uyarı: Canınızdan olabilirsiniz

Şasede bu hata varsa uzak durun! İkinci el elektrikli araç alacaklara hayati uyarı: Canınızdan olabilirsiniz

Elektrikli araç sayısı her gün artış gösterirken piyasada da yavaş yavaş ikinci el elektrikli araçlar görülmeye başladı. İkinci el elektrikli otomobil alırken nelere dikkat edilmeli? sorusu da akıllarda yer ediniyor. Canından olmak istemeyen bu hatayı gözden kaçırmasın. Peki, ikinci el otomobil alırken neye dikkat edilir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

Benzinli ve dizel araçların yanı sıra artık çevre dostu olan elektrikli araçlar tercih edilmeye devam ediyor. Türkiye'de ikinci el pazarı oluşurken kıllardaki ilk soruda elektrikli araç alırken neye dikkat etmeliyim? oluyor. Uzmanlar ikinci el elektrikli araçlarda dikkat edilmesi gereken detaylara değindi. Peki, ikinci el otomobil alırken neye dikkat edilir? İşte merak edilen tüm soruların yanıtları…

EKSPERTİZ RAPORU NASIL YAPILIR?

İkinci el araç alımlarında en önemli nokta ekspertiz raporudur. Araçların bir nevi röntgeni olarak bilinen ekspertiz araçta oluşan tüm hasarları gözler önüne seriyor. Ancak elektrikli araçlarda ikinci el piyasası çok yeni olması nedeniyle sürücülerde araçlarda dikkat edilmesi gereken detayları merak ediyor.

elektrikli-arac.jpg

Otomotiv uzmanı Turgut Yüksekdağ, ekspertiz firmalarının elektrikli otomobiller için yeni bir kavram olarak görüldüğünü söyledi. Elektrikli araçların ekspertiz işlemlerinde en çok kaporta ve şase de herhangi bir problem olup olmadığına dikkat edilmesi gerektiğini belirten Yüksekdağ, konu hakkında şu detayları paylaştı:

"Ekspertiz firmaları aslında elektrikli otomobiller çok yeni bir kavram... Elektrikli otomobillerin ekspertiz noktasında en çok kaporta ve şasede herhangi bir problem var mı, kaza yapmış mı, değişeni var mı gibi noktalara bakılıyor. İkinci el değerlerini belirlerken birkaç sene sonra batarya performansı çok ciddi anlamda etkili olacak"

elektrikli-arac-muayene.jpg

ELEKTRİKLİ ARAÇLARDA SİSTEM NASIL İŞLİYOR?

ATV Haber'de yer alan açıklamalar doğrultusunda yap elektrikli araçlarda ekspertiz işlemlerini içten yanmalı araçları uygulanan yöntemlerden farklı olduğu belirtildi. Elektrikli araçlarda sistemin daha farklı işlediği belirtilirken izolasyonunun malzeme kullanımı, eldiven ve maskeler ile önlem alınması gerektiği belirtildi.

elektriki-arac-sase.jpg

Otomotiv uzmanı Mustafa Tütünoğlu, elektrikli araçlarda yüksek voltaj batarya grubu olduğunu dile getirdi. Elektrikli araçlarda model ile birlikte araç gücüne dikkat edilmesi gerektiğini ifade eden Tütünoğlu, bu araçlarda 900 volta göre çıkan elektriksel güçlerin olduğunu söyledi. İnsan hayatı için çok tehlikeli bir durum olduğunun altını çizen Tütünoğlu, “Gözün atlayabileceği bir hasar varsa şase de bunun batarya grubuna getireceği basınç, gerçekten hayati kazalara ve risklere sebebiyet verecek durumda. Bizlere daha çok görev düşüyor. Biz artık ekspertiz değil bilinçlendirme de yapacağız. Tabii özel bir donanımla bataryanın şarj tutma durumunu da raporlamak mümkün" sözlerini dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN