Selçuk Geçer hızını alamadı: Önce 45 TL demişti, yeni dolar tahmini şoke etti! O iki tarihe dikkat

Selçuk Geçer hızını alamadı: Önce 45 TL demişti, yeni dolar tahmini şoke etti! O iki tarihe dikkat

Dolar/TL kuru hakkındaki çarpıcı tahminleriyle dikkat çeken ekonomist Selçuk Geçer, ekonomik durumun ciddi bir sıkıntıya gireceği iki zaman dilimini paylaştı. İşte, Selçuk Geçer dolar yorumu...

Türkiye'nin döviz piyasasında zorlu bir döneme gireceği uyarısında bulunan ekonomist Selçuk Geçer, seçim sonrası dolar kurunun 45 TL aşabileceğini dile getirerek dikkatleri üzerine çekmişti.

DOLAR YÜKSELİR Mİ? DOLAR NE ZAMAN YÜKSELECEK?

ABD Merkez Bankası'nın (FED) 2023 yılı için son faiz artırımı kararı aldığını hatırlatan Selçuk Geçer, FED'in faiz artırımına devam etmesinin doların değerini artırdığını vurguladı.

Bu durumun, gelişmekte olan ülkeler için olumsuz bir etki yarattığını ifade eden Selçuk Geçer'e göre, Avrupa Merkez Bankası'nın da (ECB) faiz artırımına gitmesi, euronun dolar karşısında değer kazanmasına yol açabilir.

DOLAR NE KADAR OLACAK?

Selçuk Geçer, doların gerçek değerinin şu an itibariyle 45 TL olduğunu ifade etti, ancak yerel seçimlere kadar 35 TL civarında kalacağını söyledi.

Fakat seçim sonrasında dolar kurunun hızla yükseleceğini ve 45 TL sınırını aşabileceğini iddiasını tekrarladı. Ayrıca, 2024 yılında enflasyonla birlikte doların 60 TL'yi geçebileceğini vurguladı.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN