Selçuk Geçer "lami cimi yok" dedi kesin konuştu! Bir doları bile olanlar aman dikkat: O tarihte yüzyılın atağı geliyor

Selçuk Geçer "lami cimi yok" dedi kesin konuştu! Bir doları bile olanlar aman dikkat: O tarihte yüzyılın atağı geliyor

Dolar kuru ile ilgili flaş gelişme! Yıl başından bu yana uygulanan ekonomik politikalar ile yükselmeye devam eden Dolar\TL 28 lira bandına dayanmış durumda. Yatırımcılar 'Dolar 30 TL olacak mı? Dolar yükselmeye devam edecek mi?' sorusunu araştırırken ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den kritik uyarılar peş peşe geldi. ABD'li banka Morgan Stanley'in Türkiye'ye yönelik raporuna tepki gösteren Geçer, 'Lami cimi yok' diyerek dolarda beklediği seviyeyi duyurdu. O tarihte dolar 45 TL olacak!

Yıl başından bu yana düzenli olarak yükselmeye devam eden dolar kuru yatırımcıların gündeminde. ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırım kararı sonrası yükseliş ataklarına başlayan dolar kuru 28 TL bandına gelmiş durumda. Vatandaşlar 'Dolar 30 TL olacak mı? Dolar yükselecek mi, düşecek mi?' sorularını araştırırken ünlü Ekonomist Selçuk Geçer'den korkutan açıklama geldi. ABD'li dev yatırım bankası Morgan Stanley'in Türkiye'ye yönelik raporuna sert tepki gösteren Geçer, dolarda beklediği yeni seviyeyi duyurdu. Elinde doları olanlar dikkat! O tarihte dolar 45 TL olacak. İşte Selçuk Geçer'in dolar tahmini ve piyasa yorumları...

ÜNLÜ EKONOMİST 'LAMİ CİMİ YOK' DEDİ VE AÇIKLADI

ABD Merkez Bankası'nın (FED) faiz artırım kararlarına dikkat çeken Selçuk Geçer, dolarda beklediği atakları duyurdu. 'Dolar 30 TL'yi aşacak mı?' sorusuna yanıt veren Geçer, elinde dolar olanları uyardı. Doların 45 TL olacağı tarihi açıklayan Selçuk Geçer şunları söyledi:

"ABD'de başlayacak hisse satışları tüm dünyaya yansıyabilir. Uluslararası piyasalar gerileyince, Türkiye'de de bir miktar satış baskısı oluştu. Dünya borsalarında esas büyük satış gelecek günler için bekleniyor. Böyle bir tablonun yaşanması, riskli piyasalardaki ciddi düşüşleri, altında önce bir gevşeme ve sonrasında yukarı yönlü hareketleri beraberinde getirebilir.

jhjh-13.jpg

Döviz tarafında ne olur? Dolar yukarı gider, Euro aşağı yönlü hareket eder ve dolar/Euro paritesi tekrar 1'in altını zorlayabilir. Bütün dünya tahvil piyasalarını bakıyor.

"TÜRKİYE'Yİ MANİPÜLE ETMEYE ÇALIŞIYOR"

ABD ve Avrupa tarafında faizler yüksek kaldığı sürece piyasaları daralacak, piyasaları daraldığı için de Türkiye'nin ihracatı istediği oranda artmayacak. İhracatın artması için çok rekabetçi olmak gerekecek ve bunun için de ister istemez dolar kuru ile oynamak şart. Dolar/TL'yi bu seviyelerde tutmamak gerekecek. Morgan Stanley tarafından yapılan açıklama denildi ki; Türk lirası yeterince değer kaybetti. Daha fazla kaybetmesine gerek yok. Şunu anlıyorum ki, bu raporu hazırlayan ekonomist bizim bankalarda faiz pozisyonu aldı çünkü başka bir açıklaması yok.

Türkiye'deki enflasyonun ne olduğu belli, dış ticaret açığı belli, cari açık ve turizmdeki sıkıntılar ortada. Eğer ki Morgan Stanley'den bir abi ya da abla, çıkıp "Türk lirası yeterince değer kaybetti. Bu saatten sonra daha fazla değer kaybetmesine gerek yok" diyerek faizleri işaret ediyorsa, orada bi huylanacaksın. Pozisyonlarına göre konuşan arkadaşlar var ve bu en net örneklerinden biri.

ELİNDE DOLAR OLANLAR DİKKAT! O TARİHTE 45 LİRAYI GÖRECEK!

Doların 27 liralık karşılığı, Türk lirası için bakıldığı zaman son derece değerli bir rakam. Siz ne derseniz söyleyin kardeşim. Biz neyin ne olduğunu gayet iyi biliyoruz. Dolar kurunun 27 lira olması, bu seviyenin aşırı değerli olduğunu gösterir. Türk lirasının şu anda dolar karşısında en az 45 lira olması gerekiyor. Olmazsa Türkiye'nin dış ticaret açığı daha da artacak. Dengelensin diyorsanız da, o seviyeler buralar değil. Dengeleneceği seviye 45 lira ve üstü. Sonrasında da oluşacak enflasyona göre daha yükselecek.

kjkjkj-2023-10-10t120050-365.jpg

Ancak ilerleyen aylarda, istenilse de istenilmese de, baskılanmaya çalışılsa da serbest bırakılsa da dolar kuru bu seviyelere gelecek. Bu işin lamı cimi yok. 2024 yılının ilk çeyreği itibarıyla dolar/TL paritesinde yaşanacak rekor yükseliş, sonrasında eğer doğru ekonomik hamleler yapılırsa kurdaki yükselişi kesebilir ancak şu anda yaşanacak yükseliş, 2018 yılından beri biriktirilen enflasyonun bir eseri olacaktır ve bunun gerçekleşmesi zorunludur."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN