Serkan Özcan'dan 'rezerv' uyarısı: Milyonlarca kişi işinden aşından olabilir

Serkan Özcan'dan 'rezerv' uyarısı: Milyonlarca kişi işinden aşından olabilir

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan bir yıl içerisinde ödenmesi gereken dış borcun 205 milyar dolar olduğunu belirtti. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin konuşan Özcan, "TCMB’nin swap hariç net rezervi -60,3 milyar dolar ile tarihin en düşük düzeyinde!" dedi.

28 Mayıs'ta gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı Seçimi öncesinde Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) rezervlerinde düşüş kaldığı yerden devam ediyor.

13-19 Mayıs haftasında TCMB’nin brüt rezervi 3,5 milyar dolarlık düşüşle 101,6 milyar dolara geriledi. Bu rakam, Temmuz 2022 sonrasındaki 10 ayın dibi olarak kayıtlara geçti. Bu şekilde brüt rezervde yılbaşından bu yana düşüş, 27,2 milyar dolara yükseldi.

21 YIL SONRA BİR İLK

TCMB’nin swap dahil net rezervi geçen hafta 2,5 milyar dolarlık düşüşle -0,2 milyar dolara geriledi. Böylece bu kalemde 21 yıl sonra ilk kez eksiye düşülmüş oldu.

TCMB net uluslararası rezerv verilerini 2002 yılı başında tutmaya başladı. 2002 yılının ilk beş haftası negatif olan net rezervler daha sonra hep artıda seyretmişti. Net rezervler böylece yılın başından bu yana toplam 27,7 milyar dolar gerilemiş oldu. TCMB’nin swap hariç net rezervi de 19 Mayıs itibarıyla -60,3 milyar dolara geriledi. Bu kalemde geçen haftaki düşüş 2,5 milyar dolar oldu.

fw-aghhxsa8uvp.jpg

'BİR YIL İÇİNDE ÖDENMESİ GEREKEN...'

Gelecek Partisi Özcan sosyal medya hesabından konuya ilişkin şu ifadeleri kullandı: Bir yıl içinde ödenmesi gereken dış borç 205 milyar dolar! TCMB’nin swap hariç net rezervi -60,3 milyar dolar ile tarihin en düşük düzeyinde! Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk şirketleri bugüne kadar her şartta borçlarını zamanında ödeyerek bu ülkenin itibarını yere düşürmediler! Bu sayede milletimizi işinden ve aşından etmediler! Korkum o ki, bir kez daha Cumhur ittifakı kazanırsa bu itibar yerle bir olabilir! Biz Millet İttifakı olarak ülkemizin zorluklarla kazandığı bu itibarı koruyacağız! Lütfen Pazar günü oy verirken bunu da hatırlayın!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN