Sıfır araba alamam diyenlere müjde geldi! Piyasanın en ucuzu geliyor Egea, Clio'nun pabucunu dama atıyor

Sıfır araba alamam diyenlere müjde geldi! Piyasanın en ucuzu geliyor Egea, Clio'nun pabucunu dama atıyor

Çinli otomobil üreticisi Changan, Türkiye pazarında yerini almayı planlıyor. Firmanın, Sedan sınıfından Alsvin modeli ile Türk tüketicisinin karşısına çıkacağı söyleniyor.

Fiat Egea'yı anımsatan genel yapısı ile Alsvin, donanım itibariyle Egea ile eşleşmekte henüz eksik olsa da, belirlenecek fiyatla tüketicinin ilgisini üzerine çekmeyi hedefliyor.

Dikkat çeken özelliklerinden biri, Changan Alsvin'in 1.2 atmosferik motoru. Bu motor, 70 beygirlik güç üretiyor. Yakıt tasarrufu sağlaması bir avantaj olmakla birlikte, hızlanma kapasitesi konusunda geliştirmeye açık görünüyor.

1-006.jpg

Şu anki koşullarda Türkiye'deki en ekonomik otomobil için 500.000 TL gibi bir bedel ödemeniz gerekiyor. Fakat Çinli üretici Changan'ın piyasaya girişi, diğer markaların fiyatlarında indirim yapılıp yapılmayacağına dair soruları beraberinde getiriyor, ancak bu konuda herhangi bir kesin bilgi henüz yok.

Changan'ın Türkiye pazarına Kasım ayına kadar giriş yapması beklenirken, Alsvin modelinin satışları Ekim ayında başlayacak. Ön satışların ardından fiyatların da revizyona uğrayabileceği düşünülüyor.

2-007.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN