Sıfır araç alacaklara müjde gibi müjde! Firmalar tek tek açıkladı: Tam 500 bin TL indirim

Sıfır araç alacaklara müjde gibi müjde! Firmalar tek tek açıkladı: Tam 500 bin TL indirim

Sıfır araç alacaklar sakın bu fırsatı kaçırmayın! Resmi Gazete'den yayımlanan karar ile birlikte yapılan ÖTV matrah indirimi otomobil piyasasını hareketlendi. Elektrikli araçlarda geçerli olacak indirimler şimdiden fiyatlara yansıdı. Peki ÖTV indirimi tüm araçlarda geçerli olacak mı? Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel güzel haberi verdi. Sıfır araç alacaklara müjde gibi müjde! Firmalar tek tek açıkladı. Tam 500 bin TL indirim yapılacak. İşte detaylar haberimizde...

Resmi Gazete'de yayımlanan karar ile birlikte ÖTV matrah düzenlemesinde indirime gidildi. Alınan kararla elektrikli otomobillerde dev indirimler başladı. Araç almak isteyen vatandaşlar ise bu indirimlerin hangi otomobillerde geçerli olacağını araştırmaya başladı. Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel konuyla ilgili önemli bir açıklamada bulundu. Sıfır araç alacaklara müjde gibi müjde! Otomobil devleri Kasım ayı indirimlerini açıkladı. Tam 500 bin TL birden indirim yapılacak.

Yapılan son ÖTV matrahı düzenlemesi, elektrikli otomobil modellerinde fiyat indirimine olanak tanıyabilir. Motor gücü 160 kilovatın altındaki elektrikli otomobiller için esas alınan matrah eşiği arttırıldığından, bu durum bazı markaların modellerinde 500 bin liraya kadar bir fiyat düşüşüne yol açabilir.

SIFIR ARAÇ ALACAKLARA MÜJDE!

Hyundai Assan Genel Müdürü Murat Berkel, bu düzenleme ile birlikte bazı modellerin yüzde 10 ÖTV dilimine girebileceğini ve bu sayede elektrikli araç fiyatlarında düşüş beklendiğini belirtti. Özellikle fiyat düşüşleri sonrasında elektrikli araç satışlarında artış öngörülüyor.

sifir-arac-alacaklara-mujde-gibi-mujde-firmalar-tek-tek-acikladi-tam-500-bin-tl-indirim-2.jpg

Skywell Türkiye CEO’su Mahmut Ulubaş, bu düzenlemenin markalara güç kazandıracağını ve elektrikli araç satın alma düşüncesinde olan kullanıcıları olumlu etkileyebileceğini ifade etti. Ayrıca, elektrikli araçların yaygınlaşmasıyla petrole bağımlılığın azalması ve yeni yatırımların önünün açılması bekleniyor.

FİRMALAR TEK TEK AÇIKLAMAYA BAŞLADI

Doğan Trend Otomotiv Genel Müdür Yardımcısı Tibet Soysal, düzenlemenin olumlu bir güncelleme olduğunu ancak markaların vergi değişimine hazırlıklı olmadığı için kısa vadede araç bulunabilirliğinin yüksek olmayacağını belirtti.

BYD Türkiye Genel Müdürü İsmail Ergun, çevreci teknolojilerin teşvik edilmesi açısından yeni düzenlemenin faydalı olduğunu vurgulayarak, markaların fiyatlandırmalarını bu gelişmeye göre yeniden belirleyeceklerini söyledi.

sifir-arac-alacaklara-mujde-gibi-mujde-firmalar-tek-tek-acikladi-tam-500-bin-tl-indirim.jpg

500 BİN TL İNDİRİM UYGULANACAK

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği (ODMD) Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Bozkurt ise elektrikli otomobiller için yapılan matrah güncellemesini olumlu bir adım olarak değerlendirdi ancak güncelleme oranının yetersiz olduğunu belirtti. Bozkurt, tüm modellere yapılması gereken bir matrah güncellemesi ihtiyacının bulunduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN