Sigaraya Tövbe Ettirecek Zam! Sigara Yerine Artık Saman Saracaksınız

Sigaraya Tövbe Ettirecek Zam! Sigara Yerine Artık Saman Saracaksınız

Dün gece yarısı sigara ve tütün ürünlerinden alına ÖTV oranı yüzde 10 arttırıldı. Bugün raflara yansıması beklenen zam sigara tiryakilerini tövbe ettirecek. Normalde Temmuz ayında gelmesi beklenen zam bir ay bir hafta öne alındı. Kararname ile alkollü içeceklerden alınan ÖTV oranı da yüzde 25 artırıldı.

Sigaraya büyük zam geliyor. Cumhurbaşkanı kararnamesi Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararnamede sigara tüketicilerini isyan ettirecek zam var. Karaname ile tüm tütün ürünlerinden alınan ÖTV tutarları yüzde 10 arttırıldı. Bu arttırma sigara, puro ve tüm tütün ürünlerinde katmerli zam olarak vatandaşa dönecek.

ÖTV ZAMMI BİR AY ERKENE ÇEKİLDİ

Normalde ocak ve temmuz aylarında olmak üzere 6 ayda bir Özel Tüketim Vergisi olarak biline ÖTV oranları enflasyon oranında yeniden düzenleniyordu. Dün gece yarısı Resmi Gazete'de yayımlanan ÖTV düzenlemesi ile sigara ve alkollü içeceklere temmuz ayında gelmesi beklenen zam bir aydan daha fazla öne alındı. Alkollü içeceklerde alınan ÖTV oranı yüzde 25 arttırıldı. Sigara ve türün ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisindeki oranda yüzde 10 arttırıldı. ÖTV oranının arttırılması alkollü içeceklere, sigara ve tütün ürünleri ile puro fiyatlarına yansıyacak.

alkolu-iceceklere-zam.jpg

ALKOLÜN LİTRESİNE 64 LİRA ZAM

Alkollü içeceklerde ÖTV oranlarının yüzde 25 arttırılması ile özel tüketim vergisi tutarı rakıda 481 lira 98 kuruş olan rakam zamla birlikte 602 lira 48 kuruş oldu. Böylece yüzde 45 alkol içerek alkollü içeceklerde litre başına 64 liraya yakın artış olacak. Sigarada alınan ÖTV ise 71 kuruştan 78 kuruşa çıkarıldı. Böylece bir paket sigaradan alınan özel tüketim vergisi 1 lira 69 kuruş arttı.

2022 yılının ocak ayından itibaren bu güne kadar sigara fiyatlarında 8 liralık artış yapıldı. Sigara fiyatlarındaki son zamlarla birlikte en ucuz sigara 25 lira 50 kuruş olurken en pahallı sigarada 40 lira oldu.

sigara-zammi.jpg

SİGARA YERİNE NE İÇİLİR?

Sigara fiyatlarına bugünden itibaren paket başına 1 lira 69 kuruş zam geldi. Son zamlardan sonra sigara tiryakileri yerine ne içebiliriz diye arayışa girerken sosyal medyada sakinleştirici papatya çayı o da olmazsa sakinleştirici antidepresanlar içilmesi tavsiye ederken bazı kullanıcılarda bol bol su için, çikolata, çerez yiyin ama kilo sorununuz varsa sakız çiğneyin diyor. Bazı sosyal medya kullanıcısı ise ütün kağıdına saman sarıp içilmesini önerdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN