Şok Market'le ilgili gerçek dışı iddia

Şok Market'le ilgili gerçek dışı iddia

ŞOK Market'e yönelik sosyal medyada, piyasada 9,99'a satılan diş macununun indirimli bir şekilde gösterip 25 liraya sattığı iddiasının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. Sosyal medyadaki paylaşımlarda bahsedilen 9,99 TL'lik diş macununun üretimden kalktığı ve dağıtımının durdurdurulduğu öğrenilirken aynı ürünün PTT AVM'de 74 liraya satıldığı anlaşıldı.

ŞOK zincir marketlere yönelik sosyal medyada yapılan yanlış bilgi barındıran bir paylaşım, kısa sürede linç kampanyasına dönüştü. ŞOK'un 99 TL'ye satılan diş macununu 25 TL üzeri alışverişlerde kampanya ile 25 liraya sattığı, aynı ürünün başka bir markette ise 9,99'a satıldığı ve ŞOK marketin tüketicileri kandırdığı iddia edildi.

Söz konusu iddia araştırıldığında ise bahse konu ürünün ŞOK'ta satılan diş macununun piyasadan kalkan bir muadili olduğu anlaşıldı. Konuya ilişkin ŞOK Market de bir açıklama yaparak, iki ürünün birbirinden farklı olduğu ve deniz tuzlu versiyonun piyasada dağıtımının olmadığı hatırlatıldı.

Musa Özsoy isimli Twitter hesabından yapılan paylaşımda, "Bakın üç harfli marketler insanları nasıl sömürüyor! Özel Fırsatlar reyonunda satış fiyatı 99₺ beyan edilen Colgate Natural Extracts ürünü sözde indirimli olarak 25₺'ye satılıyor. Aynı ürün farklı bir markette ise 14,9₺'den indirimli olarak 9,99₺'ye satılıyor" iddiasında bulundu.

s1.jpg

AYNI DİŞ MACUNU PTT AVM'DE 74 TL'YE SATILIYOR

Özsoy'un 9,99'da satıldığını söylediği marketteki ürünün ŞOK'ta satılan ile aynı olmadığı söz konusu diş macununun deniz tuzlu versiyonun piyasadan kalktığı ortaya çıktı.

s2.jpg

Twitter paylaşımındaki ürünün Migros'ta 99 TL'den indirimle 64 liraya satıldığı anlaşılırken PTT'nin online alışveriş sitesinde ise 74,94'e satıldığı görülüyor.

s3.jpg

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN