Kur korumalı mevduat sisteminde değişiklik: Vade sonunda yenilenebilecek

Kur korumalı mevduat sisteminde değişiklik: Vade sonunda yenilenebilecek

Kur korumalı mevduat sisteminde değişiklik yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan tebliğle sisteme katılabilecek bireysel döviz hesapları için tarih sınırı kalktı, vade sonunda yenileme hakkı geldi.

Resmi Gazete'de yayımlanan Merkez Bankası tebliğiyle kur korumalı mevduat sisteminde değişiklik yapıldı, TL mevduat ve katılım hesaplarına vade sonunda yenileme imkanı getirildi.

Buna göre, gerçek kişilerin kur korumalı mevduat sistemine dahil olabilecek bankalardaki döviz hesapları için tarih sınırı kalktı.

Uygulama başlarken 21 Aralık itibarıyla mevcut olan Dolar, Euro ve Sterlin hesaplarının sisteme dahil olmasına ilişkin sınır konmuştu. Yeni düzenlemede gerçek kişilerin kur korumalı mevduat sistemine dahil olabilecek döviz hesaplarına tarih sınırı yer almadı.

Yurt içi yerleşik tüzel kişi/şirketlerin kur korumalı mevduat sistemine dahil olabilecek hesapları için ise 31 Aralık 2021 tarihi belirlendi.

ALTIN HESABINDAN DÖNÜŞÜM

Resmi Gazete'de yayımlanan Merkez Bankası tebliğine göre aynı şartlar altın hesabından TL'ye dönüşüm için de geçerli kılındı. Gerçek kişilerin bankalardaki altın hesabı için 28 Aralık olarak belirlenen tarih sınırı kaldırıldı. Şirketler için ise sınır 31 Aralık tarihi oldu.

Düzenlemeye eklenen yeni hükümle kur korumalı mevduat için Merkez Bankası'nın belirlediği usul ve esaslar çerçevesinde komisyon ve masraf ödenebilmesine imkan sağlandı.

VADE SONUNDA YENİLEME

Kur korumalı mevduat sistemine dahil olanlara "bir defaya mahsus" destek ödenmesi hükmü de değiştirildi. Sisteme dahil olan TL mevduat ve katılım hesaplarına vade sonunda yenileme imkanı getirildi.

Yine Resmi Gazete'de yayınlanan diğer bir tebliğle yurtdışında yerleşik Türk vatandaşları için uygulanan 'YUVAM' hesabıyla ilgili hükümler de değişti. Yuvam hesabına artık bankalarda hesap açma şartlarını taşıyan yabancı uyruklu kişi ve şirketler de dahil olabilecek.

Yuvam hesabı kapsamında açılan TL hesaplarına da vade sonunda yenileme hakkı sağlandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN