Asgari ücrette 3. toplantı tarihi belli oldu

Asgari ücrette 3. toplantı tarihi belli oldu

Milyonlarca işçinin merakla beklediği asgari ücrette maraton sürüyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonunun üçüncü toplantısı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nda 20 Aralık Salı günü yapılacak.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu, ilk toplantısını 7 Aralık'ta, ikinci toplantısını 14 Aralık'ta gerçekleştirmişti. Asgari ücrette 3. toplantının 20 Aralık'ta gerçekleşeceği bildirildi.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun 2. toplantısı 14 Aralık'ta gerçekleştirildi. Toplantı sonrası Türk-İş Genel Sekreteri Pevrul Kavlak, yaklaşık 2.5 saat süren görüşmede herhangi bir rakam konuşulmadığını söylemişti. Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Genel Sekreteri Akansel Koç da ''Nihai rakam için yeniden toplanacağız'' demişti. İkinci toplantıda temel ekonomik veriler değerlendirilmişti.

20 ARALIK'TA RAKAM GELECEK

Dolayısıyla 3. toplantıda artık rakam konuşulması bekleniyor. Asgari ücret, bir işçi için aylık brüt 6 bin 471 lira, vergiler ve kesintiler düştüğünde net 5 bin 500 lira 35 kuruş olarak uygulanıyor.

Asgari ücretin işverene toplam maliyeti, bir işçi için 7 bin 603 lira 43 kuruş. Bunun 6 bin 471 lirası brüt asgari ücret, 1003 lira 1 kuruşunu sosyal güvenlik primi, 129 lira 42 kuruşunu işveren işsizlik sigorta fonu oluşturuyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (5)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
5 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN