Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Kalıcı olarak düşüreceğiz

Bakan Şimşek'ten enflasyon mesajı: Kalıcı olarak düşüreceğiz

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, bütçe görüşmeleri için TBMM Genel Kurula katılarak konuşma yaptı. Enflasyon hedeflerini sıralayan Şimşek, "Kararlıyız enflasyonu kalıcı olarak düşüreceğiz. Enflasyonda ivme kaybı çok net ortadadır. Enflasyonu önümüzdeki yıl sonunda yüzde 36'ya, 2026'da ise tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz." dedi.

TBMM'de Hazine ve Maliye Bakanlığının 2024 yılı bütçesinin görüşmelerinde konuşan Bakan Şimşek, milyonlarca çalışanın merakla beklediği asgari ücret zammına ilişkin "Kararlıyız enflasyonu kalıcı olarak düşüreceğiz. Enflasyonda ivme kaybı çok net ortadadır. Enflasyonu 2026 yılında tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz" diye konuştu.

"ENFLASYONU KALICI OLARAK DÜŞÜRECEĞİZ"

Enflasyonu düşürmekte karalı olduklarını ifade eden Bakan Şimşek, şunları söyledi: "Orta Vadeli Program'ın ana hedefi enflasyonda kalıcı düşüşü sağlamak. Kararlıyız enflasyonu kalıcı olarak düşüreceğiz. Enflasyonda ivme kaybı çok net ortadadır. Enflasyonu önümüzdeki yıl sonunda yüzde 36'ya, 2026'da ise tek haneli seviyelere düşürmeyi hedefliyoruz. Ayrıca gelecek yıl yüzde 4 büyüme hedefimiz var. Peki bu büyüme istihdam yatıyor mu? Rakamlara baktığımızda görüyoruz ki istihdam artmış, işsizlik tek hanelere düşmüştür. Bir diğer amacımız cari açığı kalıcı olarak aşağılara çekmektir"

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (24)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
24 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN