ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 137

ENAG: Yıllık enflasyon yüzde 137

TÜİK'in açıklayacağı resmi rakamların öncesinde, kendi tespit ettiği oranları paylaşan ENAG'ın verilerine göre aralık ayında enflasyon yüzde 5.18 artarken, 2022 yılındaki artış yüzde 137.55 oldu.

Gözler, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıklayacağı aralık ayı enflasyon rakamlarındayken, Enflasyon Araştırma Grubu (ENAG), kendi tespiti olan oranları açıkladı.

ENAGrup Tüketici Fiyat Endeksi (E-TÜFE) Aralık ayında yüzde 5.18 arttı. E-TÜFE’nin 2022 yılındaki artışı yüzde 137.55 olarak gerçekleşti. Son 6 aylık enflasyon oranı ise yüzde 38.57 oldu.

EN FAZLA ARTIŞ ÇEŞİTLİ MAL VE HİZMETLER KALEMİNDE

TÜİK alt grupları gösterge olarak alındığında en az aylık artış yüzde 0,56 ile 'Ulaştırma', en fazla yükseliş ise yüzde 19,72 ile 'Çeşitli Mal ve Hizmetler' kaleminde gerçekleşti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN