Memur ve emeklilerin maaş zamları belli oldu

Memur ve emeklilerin maaş zamları belli oldu

TÜİK'in açıkladığı haziran ayı enflasyon verilerinin ardından memur ve emekli maaş zamları da belli oldu. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emekli aylıkları yüzde 42.35, memur ve emekli memur aylıkları yüzde 41.69 oranında artacak.

Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) açıkladığı haziran ayına ilişkin Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) rakamlarına göre, enflasyon aylık bazda yüzde 4,95 artarken yıllık bazda yüzde 78,62 oldu. Bu, enflasyonun yüzde 80,4 olduğu 1998'den bu yana görülen en yüksek oran.

İŞTE EN DÜŞÜK MAAŞLAR

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verisi sonrası memur ve emekli maaşları da netlik kazandı. Buna göre, memur ve memur emeklisi yüzde 41,69; Bağkur emeklileri yüzde 42,35 zam alacak. Böylece, en düşük memur maaşı 6 bin 341 TL'den 8 bin 984 TL’ye çıktı. En düşük emekli memur aylığı 4 bin 289 TL iken 6 bin liranın üzerine yükseldi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (7)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
7 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN