TÜİK açıkladı: Temmuz ayı enflasyonu rekor kırdı

TÜİK açıkladı: Temmuz ayı enflasyonu rekor kırdı

TÜİK, iğneden ipliğe birçok ürüne zam gelen Temmuz ayı için enflasyon verilerini açıkladı. Buna göre; aylık enflasyon beklentiler yönün çift haneye yaklaşarak 9,49 ile rekor kırdı. Yıllık enflasyon ise yeniden yükselerek 47,83 oldu.

TÜİK, temmuz ayı enflasyon verilerini açıkladı. Verilere göre, temmuzda aylık enflasyon yüzde 9,49, yıllık enflasyon ise yüzde 47,83 oldu.

Böylece, temmuz ayı enflasyon rekoru kırıldı. Temmuz ayında en yüksek enflasyon, 1997 yılında yüzde 6,2 ile kayıtlara geçmişti.

Tüketici fiyatlarındaki artış, temmuz ayında, bir önceki aya göre yüzde 9,49, bir önceki yılın Aralık ayına göre yüzde 31,14, bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 47,83 ve on iki aylık ortalamalara göre yüzde 57,45 olarak gerçekleşti.

BEKLENTİLER

AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistler, temmuz ayında TÜFE'nin aylık bazda yüzde 9,07 olacağını hesaplamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN