Sonra ödeyeyim diyen pişman olacak! Resmi Gazete’de yayımlandı: Geciktiren %36 daha fazlasını ödeyecek

Sonra ödeyeyim diyen pişman olacak! Resmi Gazete’de yayımlandı: Geciktiren %36 daha fazlasını ödeyecek

Türkiye her gün yeni bir zam haberi ile güne başlıyor. Resmi Gazete’de yayınlanan tebliğ doğrultusunda kamuya olan borç ödemelerinde tecil faiz oranı %24'den %36'ya yükseltirdi. Ödemeleri sonraya bırakalım çok pişman olacak. İşte tüm detaylar…

14 Kasım 2023 tarihi itibariyle yürürlüğe giren yeni düzenleme doğrultusunda kamu alacakları için uygulanacak gecikme zammı oranı %2,5'ten %3,5'e yükseltildi. TÜİK enflasyon verileri kapsamında belirlenen yeniden değerleme oranlarına ek olarak devlete karşı ödenmesi gereken vergi borçlarının uygulanacağı belirtildi. Yapılandırılmamış ve son ödeme tarihi geçmiş tüm borçların geçerli olacağı oran trafik cezaları pasaport, ehliyet ücretlerini de kapsıyor. İşte tüm detaylar…

GECİKME FAİZLERİ YÜKSELTİLDİ

Resmi Gazete'de yayınlanan tebliği doğrultusunda 21 Temmuz 2022 tarihinde yüzde bir artış ile %2,5'e yükseltilen gecikme faizleri 14 Kasım 2023 tarihi itibarıyla %3,5'e yükseltildi. Bu kapsamda yüksek trafik borcu olan vatandaşların borçlarını gününde ödememesi durumunda %3,5 oranında faizle ödeme yapacağı belirtildi.

konut-ceza.jpg

FAİZ ORANLARI YÜKSELDİ

İdari para cezaları, vergi borçları ve kamu alacakları da dahil olmak üzere faiz ve gecikme zamlarında değişikliğe gidildi. Resmi gazetede yayınlanan karar ile birlikte kamuya borç ödemelerinde uygulanan tecil faiz oranının %24'ten %36'ya yükseltildi aktarıldı. Tecil faizi borcun mem vadesinde ödenmemesi durumunda alıcı tarafa uygulanan ek maliyet olarak belirtiliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN