Sonunda beklenen haber geldi! 1 milyon liraya Tesla müjdesi

Sonunda beklenen haber geldi! 1 milyon liraya Tesla müjdesi

Araç almak isteyenlere güzel haber! Milyonlar bu haberi bekliyordu! 1 milyon liraya Tesla sahibi olabileceksiniz! Elektrikli otomobil denince akla gelen ilk marka Tesla, uygun fiyatıyla dikkat çekiyor.

Milyonlarca otomobil tutkunu için heyecan verici bir haber: Tesla, uygun fiyatlı bir elektrikli otomobil modeli ile piyasaya çıkıyor! Artık 1 milyon lira gibi bir bütçeyle Tesla sahibi olmak mümkün olacak.

ÖTV DAHİL TÜRKİYE FİYATI 1 MİLYON TL

tesla-2023-kac-tl1.jpg

Çinli LK Machinery'nin dün paylaştığı videoda, 16.000 ton baskı kuvvetine sahip dev alüminyum döküm makinesinin çalışma görüntüleri paylaşıldı. Tesla, bu dev makine üzerinde, üçüncü nesil platformu için geliştirdiği 'Model 2' adlı elektrikli otomobili üretecek. Önemli bir çığır açacak olan bu otomobil, avantajlı fiyatıyla dikkat çekiyor.

Avrupa'da vergiler dahil sadece 25 bin avroya satılacak bu yeni Tesla modeli, Türkiye'de yüzde 50 ÖTV'ye rağmen 1 milyon lira civarında uygun bir fiyat etiketi sunacak.

ALMANYA'DA ÜRETİLECEK

tesla-2023-kac-tl2.webp

Yeni Tesla'nın en çarpıcı özelliklerinden biri, ön ve arka şasinin tek parçada üretileceği özel makine sayesinde daha hafif olacak olması. Bu, düşük üretim maliyetleriyle birleşerek rakiplerine karşı üstünlük sağlayacak. 2024 sonuna doğru resmi olarak tanıtılması beklenen bu uygun fiyatlı elektrikli otomobil, önce Çin'deki Giga Shanghai fabrikasında ve ardından Almanya'daki Giga Berlin fabrikasında seri üretime geçecek. Elon Musk tarafından açıklanan üretim planına göre, Almanya'da üretilecek olan bu modelin dünya genelinde büyük ilgi görmesi bekleniyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN