Tesla'nın kış performansı görenleri şaşırttı! Togg'un düşen performansıyla gözler Tesla'ya çevrilmişti

Tesla'nın kış performansı görenleri şaşırttı! Togg'un düşen performansıyla gözler Tesla'ya çevrilmişti

Tesla’nın kış performansı görenleri şaşırttı! ‘Soğuk havalarda menzili düşecek mi?’ sorularının yanıtlanmasının ardından gözler Tesla’ya çevrildi! İşte Tesla’nın kış sürüşünde elde edilen verileri...

Yeni Tesla Model 3 Highland, kış şartlarında uzun yol denemesine tabi tutuldu. Bir YouTube yayıncısı tarafından gerçekleştirilen test, 6-8 derece sıcaklık, yağmurlu hava, kış lastikleri ve çalışan klima ile gerçekleştirildi.

500 KİLOMETREYE YAKIN MENZİLE ULAŞTI

teslanin-kis-performansi.png

Yeni Tesla Model 3 Highland, kış şartlarında uzun yol denemesine tabi tutuldu ve 500 kilometreye yakın bir menzile ulaştı. 285 kilometrelik bir yolculuk sonunda sürücü, hala 210 km menzile sahip olduğunu belirtti. Bu sonuçlar, lastik basıncının ideal seviyede olmayan, yağmurlu bir havada ve genellikle 110-130 km/saat hızlarda kullanılan bir araçla elde edildi.

TESLA ISI POMPASIYLA ÖNE ÇIKTI

tesla-en-uzun-menzil-kac-km-1.jpeg

Model 3'ün düşük enerji tüketimindeki en büyük etken, sürtünme katsayısının 0,219 Cd seviyesine kadar düşmesidir. Aynı ısı pompası ve batarya kullanılarak, benzer şartlarda Model Y, 17-18 kWh/100 km tüketim ortalaması elde ediliyor.

Togg’un ısı pompası olmadığı için soğuk havalarda batarya veriminde yaklaşık yüzde 30 verim kaybı olduğu ortaya çıkmıştı. Ayrıca 523 menzile sahip olan Togg T10x’in kış mevsiminde 300 - 400 km menzile kadar düştüğü biliniyor.

Togg'un kış sürüşünde yaşadığı yüzde 30'luk verim kaybıyla karşılaştırıldığında, Tesla Model 3'ün soğuk hava şartlarında etkileyici bir enerji verimliliği sergilediği görüldü.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN