Büyük zam öncesi TMO'dan son fırsat! Ayçiçek yağında görülmemiş fiyat: 5 litre yağ resmen bedava

Büyük zam öncesi TMO'dan son fırsat! Ayçiçek yağında görülmemiş fiyat: 5 litre yağ resmen bedava

Ayçiçeği tarlalarında yaşanan gelişmelerin yağ fiyatlarını da olumsuz etkilemesi bekleniyor. Birçok kişi ayçiçek yağı fiyatlarının artmasını beklerken, TMO'dan beklentilerin tersine indirim haberi geldi. İşte, zamlar gelmeden stok yapılacak yağ indirimi...

Ayçiçek üretiminde dalgalı bir sezon olacağı, kuraklıktan dolayı verim ve kalitede düşmeler yaşanacağını söyleyen üreticiler ayçiçeği yağının da zamlanacağını belirtiyor.

Öyle ki ayçiçek üretiminin yaygın olduğu Trakya'da üreticiler, kış sezonunda etkili olan kuraklığın rekolteyi etkileyeceği ve verim kaybı yaşanacağını ön görüyor. Üretimdeki dalgalanma ve eksilmenin özellikle son senelerde artış gösteren ayçiçeği yağı fiyatlarını yine olumsuz etkileyeceğini aktaran üreticiler, yaz aylarında fiyatında artış eğilimi gösteren yağın yeni yükselişlere geçeceğinin kaçınılmaz olduğunu vurguluyor.

c-h-1-1.jpg

2019 yılı Ocak ayında litresi 7,95 liradan satılan ayçiçek yağı, 2021 yılı Şubat ayında 13,75 ila 22,50 lira arasında satılmaya başlanmış, uzmanlar ise özellikle pandemide stok yapıldığı konusunda şüphelere kapılmıştı.

Şuan ise 5 litrelik ayçiçek yağı marketlerde ortalama 175 liradan satışa sunuluyor.

c-h-1-2.jpg

5 LİTRESİ 150 LİRA

PTT AVM ise yüksek fiyatlara karşı ayçiçek yağında büyük indirime gitti. Şuan PTT AVM'de TMO 5 litre ayçiçek yağı 150 TL'den satılıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN