TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan bankalara çağrı: İş dünyasına destek olun

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu'ndan bankalara çağrı: İş dünyasına destek olun

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, bankalardan finansman almak konusunda sorunlar olduğunu ifade ederek "Bütün Türkiye'nin tamamından talep geliyor. Buradan çağrıda bulunmak istiyoruz. Bankaların sıkıntılı süreci daha yapıcı olarak davranmalarını istiyoruz" diye konuştu.

Rize Ticaret ve Sanayi Odasınca düzenlenen Rize İş Dünyası Buluşması ve Rize'nin Yıldızları vergi ödül töreninde konuşan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, bankalara iş dünyasına destek olmaları için çağrıda bulunarak son günlerde üyelerinden finansman noktasında talepler geldiğini belirtti.

'Bankalar, tarihlerinin en büyük karını ediyorlar'

Hisarcıklıoğlu, sözlerine şöyle devam etti:

"Bankalarda finansman erişiminde sıkıntı yaşandığına dair talepler var. Bütün Türkiye'nin tamamından talep geliyor. Buradan çağrıda bulunmak istiyoruz. Bankaların sıkıntılı süreci daha yapıcı olarak davranmalarını istiyoruz. Biz onların karına laf etmiyoruz. Tarihlerinin en büyük karını ediyorlar. Özellikle özel sektörün ayakta kalması için bütün bankalardan ricam destek olmalarını bekliyoruz."

'Türk iş dünyası pandemiyi an az hasarla atlatan iş dünyası'

Pandemi sürecinde hükümet ile uyumlu çalıştıklarını söyleyen Hisarcıklıoğlu, "Uluslararası iş dünyası örgütlerinde üyeyim. Türk iş dünyası kadar pandemi dönemini daha az hasarla atlatan bir iş dünyası yok. Bu süreci en az hasarla biz atlattık. Sahadan sıkıntıyı alıp yukarı ulaştırmak çözüm üretiyor. Pandemi döneminde dertlerimize tercüman oldular. Sizlerin yaşadığı sorunları ve önerilerinizi topladılar. Pandemide 220 talepte bulunduk bunların yüzde 97'si çözüldü" ifadelerini kullandı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN