TÜİK ile İTO arasında yüzde 300 fark var: Giyim fiyatları...

TÜİK ile İTO arasında yüzde 300 fark var: Giyim fiyatları...

Son yıllarda ralli yapan enflasyonun, fiyatını en çok artırdığı sektörlerden biri de tekstil oldu. İstanbul Ticaret Odası verilerine göre dolar kurunun da etkisiyle giyimde yaşanan fiyat artışı 2011'in başından bu yana 9.4 kar attı. Ancak TÜİK verilerine göre bu artış sadece 3.6 kat.

Türkiye'de son yıllarda ralli yapan enflasyonun fiyatını en çok artırdığı sektörlerden biri de tekstil oldu. İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre dolar kurunun da etkisiyle giyimde yaşanan fiyat artışı 2011'in başından bu yana 9.4 kar attı.

Yaşanan artışı bir grafikle paylaşan Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ve eski Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, İTO ile TÜİK arasındaki büyük farka da dikkkat çekti.

“Kendi kendine konuşan grafikler serisine devam..” paylaşımıyla tabloyu anlatan Kara şu ifadeleri kullandı:

“2011 başından beri giyim fiyatları TÜİK'e göre 3,6 katına çıkarken, İTO'ya göre 9,4 katına çıkmış.”

İlgili Haberler
YORUMLAR (6)
6 Yorum
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN