TÜİK ile İTO arasında yüzde 300 fark var: Giyim fiyatları...

TÜİK ile İTO arasında yüzde 300 fark var: Giyim fiyatları...

Son yıllarda ralli yapan enflasyonun, fiyatını en çok artırdığı sektörlerden biri de tekstil oldu. İstanbul Ticaret Odası verilerine göre dolar kurunun da etkisiyle giyimde yaşanan fiyat artışı 2011'in başından bu yana 9.4 kar attı. Ancak TÜİK verilerine göre bu artış sadece 3.6 kat.

Türkiye'de son yıllarda ralli yapan enflasyonun fiyatını en çok artırdığı sektörlerden biri de tekstil oldu. İstanbul Ticaret Odası (İTO) verilerine göre dolar kurunun da etkisiyle giyimde yaşanan fiyat artışı 2011'in başından bu yana 9.4 kar attı.

Yaşanan artışı bir grafikle paylaşan Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi ve eski Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) başekonomisti Prof. Dr. Hakan Kara, İTO ile TÜİK arasındaki büyük farka da dikkkat çekti.

“Kendi kendine konuşan grafikler serisine devam..” paylaşımıyla tabloyu anlatan Kara şu ifadeleri kullandı:

“2011 başından beri giyim fiyatları TÜİK'e göre 3,6 katına çıkarken, İTO'ya göre 9,4 katına çıkmış.”

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (6)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
6 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN