Tüm Türkiye’yi kapsıyor! Mayıs ayına kadar herkese ücretsiz: Sonrasında 150 TL zamlı alınacak…

Tüm Türkiye’yi kapsıyor! Mayıs ayına kadar herkese ücretsiz: Sonrasında 150 TL zamlı alınacak…

Geçen sene başlatılan ve tüm hanelerde geçerli olan 25 metreküplük ücretsiz doğalgaz uygulaması, 1 Mayıs tarihinden itibaren sona eriyor. Yeni bir karar alınmadığı taktirde, uygulama 2 ay daha devam edecekken, ödemeler sonrasında 150 TL zamlı alınacak…

2023 yılında devreye alınan Karadeniz gazından dolayı, Türkiye’nin her şehrinde bütün konutlara 1 ay süreyle ücretsiz doğalgaz hakkı verilmiş, aynı zamanda tüm hanelere 12 ay süre ile 25 metreküplük ücretsiz doğalgaz verileceği açıklanmıştı.

FATURALARA EK 150 TL YANSITILACAK

Bu sürede yapılan doğalgaz zamlarından dolayı, 25 metreküplük doğalgazın fiyatı ülkede ortalama 150 TL seviyelerine ulaşırken, uygulamayla ilgili yetkililerden yeni bir açıklama gelmedi. Halk TV’nin haberine göre bu kapsamda, 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren doğalgaz faturalarında eski sisteme geçiş yapılacağı, yani her evin faturasına yaklaşık 150 TL ek ödeme yansıtılacağı öngörülüyor.

ucretsiz-dogalgaz-1.jpg

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Fatih Karahan’ın, enflasyon raporu toplantısında 31 Mart seçimlerinden sonra enerji fiyatlarında artış olacağına dair sinyaller vermesinin yanı sıra, bütün faturalara 150 TL’lik ek bir bedelin eklenecek olması da, 2024 yılının sonbahar aylarından itibaren doğalgaz faturalarının katlanarak artacağını gösteriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN